Carrot cake cupcakes
Op zoek naar de makkelijkste en super lekkere wortelcakejes? Dan zijn deze simpele en onweerstaanbare carrot cake cupcakes wat je zoekt. De cakejes zijn super luchtig, kruidig en afgewerkt met een heerlijke roomkaas topping
Gang dessert, voor bij de koffie
Carrot cake cupcakes
- 315 gr zelfrijzende bloem
- 1 el kaneel
- 140 gr boter (op kamertemperatuur)
- 200 gr suiker
- 110 gr bruine suiker (= cassonade)
- 1 tl vanille extract
- 3 eieren
- 180 ml karnemelk
- 220 gr wortelen (geraspt)
Roomkaas topping
- 200 gr roomkaas
- 45 gr poedersuiker
- 250 ml room
Verwarm de oven voor op 175 graden.Bekleed de cupcake bakvorm met de papieren vormpjes. Meng de zelfrijzende bloem met het kaneelpoeder. Dit zijn de droge ingrediënten. Zet even opzij. Doe de zachte boter, suiker, bruine suiker en vanille extract in een mengkom. Mix op hoge snelheid romig en luchtig voor zo'n 3 a 4min. Schraap af en toe de zijkanten even los. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Schraap ook nu af en toe de zijkanten los. Als alle eieren zijn toegevoegd, laat je mixer nog zeker zo'n 2 minuten op hoge snelheid mixen. Verlaag dan de snelheid van je mixer naar de laagste stand. Doe nu afwisselend wat karnemelk en droge ingredienten bij het beslag. Als alles is gemengd, zet je mixer uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even mengen met een spatel.Als laatste voeg je de geraspte wortelen toe en meng dit met een spatel onder het deeg. Verdeel het deeg over de vormpjes. Dit gaat het gemakkelijkste met een ijsschepper. Vul de vormpjes niet te vol aangezien ze nog een beetje rijzen tijdens het bakken. Bak de cakejes gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min. Haal uit de oven, laat ze zo'n 10min afkoelen in de bakvorm en laat de cupcakes dan verder afkoelen op een rooster.
Trefwoord bakken, cupcakes, kaneel, roomkaas, voor bij de koffie, wortelcake