Deze makkelijke Salade met omelet en zalm is een ideaal receptje voor Pasen maar kan ook gewoon doordeweeks op je weekmenu worden gezet. De omelet maken we in de oven en bevat courgette en kaas. De salade bestaat verder uit gerookte zalm, asperges en roomkaas
Begin met de courgette te raspen, strooi er wat zout over en laat uitlekken in een vergiet. Reken op zo'n 15min (mag ook langer) duw er dan zoveel mogelijk vocht uit.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een kleine bakplaat of ovenschaal met bakpapier.
Kluts de eieren los met de geraspte kaas, oregano, peper en zout. Voeg de uitgelekte courgette toe en meng nog even. Giet dit mengsel in de beklede bakplaat of ovenschaal. Zorg dat deze mooi egaal bedekt is met het mengsel. Bak de omelet in de oven voor zo'n 15 a 20min tot deze mooi stevig gebakken is. Haal uit de oven en laat ietwat of volledig afkoelen. TIP! Je kan de omelet zowel koud als lauw serveren.
Salade
Kook de groene asperges beetgaar in licht gezouten water of je kan ze ook stomen of grillen. Snij ondertussen ook de rode ui fijn.
Snij de afgekoelde omelet in kleinere stukjes en leg op een serveerbord. Verdeel er de asperges (in kleinere stukken), gerookte zalm en rode ui over. Werk af met de dille en wat kleine schepjes roomkaas.Smakelijk