Ga terug
Dit makkelijk recept voor Gevulde broodjes met ei is een leuk origineel ideetje voor tijdens het ontbijt of brunch met Pasen. We gebruiken zachte broodjes die we gaan vullen met een mengsel van losgeklopt ei, groentjes en kaas. Dit wordt dan gebakken in de oven. Super simpel, snel en lekker.

Gevulde broodjes met ei

Dit makkelijk recept voor Gevulde broodjes met ei is een leuk origineel ideetje voor tijdens het ontbijt of brunch met Pasen. We gebruiken zachte broodjes die we gaan vullen met een mengsel van losgeklopt ei, groentjes en kaas. Dit wordt dan gebakken in de oven. Super simpel, snel en lekker.
Gang brunch, lunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 6 eieren
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 40 gr feta (of geraspte kaas)
  • 4 zachte broodjes (*)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Begin met de paprika in fijne blokjes te snijden.
    Hak de lente-uitjes fijn.
    Kluts de eieren los en voeg de paprika, lente-ui, peterselie, peper en zout toe. Als laatste verbrokkel je de feta en voeg ook toe. Zet even opzij.
  • Snij de zachte broodjes doormidden zodat je 2 helften hebt. Hol beide kanten ietwat uit zodat er een kuiltje ontstaat. Hol ze niet te diep uit anders zal het ei mengsel eruit lopen.
    Leg de broodjes op de beklede bakplaat. Verdeel het ei mengsel over de kuiltjes in de broodjes. Je zal misschien denken dat er te veel van het ei mengsel is maar dit zal ietwat in de broodjes trekken. Dus begin met één ronde ze allemaal te vullen en bij het laatste broodje zal je zien dat bij het eerste broodje terug weer wat kan bij vullen.
    Bak de broodjes in de oven voor zo'n 15min tot het ei mengsel mooi gebakken is.
    Serveer dan direct.

Notities

(*) Ik gebruikte deze zachte broodjes. Zijn eigenlijk sandwiches maar in bolletjes vorm 
 
Trefwoord broodjes, brunch, eieren, eitjes, feta, ontbijt, paasbrunch, pasen, vegetarisch