Ga terug
Deze Gevulde chocolade eieren met speculaas zijn een origineel ideetje om te serveren bij het ontbijt met Pasen of tijdens de Paasbrunch. We vullen de paaseieren met een luchtige roomkaas mousse, verkruimelde speculaas en speculaaspasta.

Gevulde chocolade eieren met speculaas

Deze Gevulde chocolade eieren met speculaas zijn een origineel ideetje om te serveren bij het ontbijt met Pasen of tijdens de Paasbrunch. We vullen de paaseieren met een luchtige roomkaas mousse, verkruimelde speculaas en speculaaspasta.
Gang dessert, voor bij de koffie
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 gr roomkaas
  • 30 gr poedersuiker
  • 1/2 tl vanille extract
  • 100 ml room
  • 4 a 5 speculaaskoekjes
  • 4 grote chocolade eieren
  • 2 el speculaaspasta

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de mousse.
    Doe de roomkaas, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los tot een gladde crème. Giet er de room bij en mix tot een mooie mousse. Zet dit even in de koelkast.
  • Verkruimel de speculaas koekjes, dit hoeft niet super fijn te zijn.
  • Voor de chocolade eieren, je hebt 2 opties qua serveren of je kan een combinatie doen zoals ik heb gedaan
    Optie 1 : Breek de chocolade eieren bovenaan voorzichtig een beetje open. Dit is de gemakkelijkste optie
    Optie 2 : Halveer de eieren zodat je 2 helften hebt. Er is wel steeds een risico dat één helft mooi intact blijft en de andere helft breekt. Reken dan een paar paaseieren meer.
  • Doe ongeveer 1kl van de speculaas koekjes in de paaseieren en vul dan op met de mousse.
    Dit kan je makkelijk even op voorhand al maken en koel bewaren. Als je ze in de koelkast bewaart, probeer ze goed af te dekken. De chocolade kan snel smaken opnemen vanuit de koelkast.
  • Afwerken doen we met gesmolten speculaaspasta. Je kan dit ook op voorhand al doen dan is de pasta mooi terug opgesteven bij het serveren. Of je doet dit vlak voor het serveren dan is ie nog wat vloeibaar.
    Smelt de speculaaspasta au bain-marie en best in een hoge kom of glas. Er mag geen water of vocht bij de pasta anders zal ie gaan schiften. Drizzle wat van de gesmolten speculaaspasta over de gevulde eitjes. Decoreer nog met wat verkruimelde speculaas koekjes.
Trefwoord chocolade, paasbrunch, paaseieren, paaseitjes, pasen, roomkaas, speculaas, speculaaspasta, voor bij de koffie