Ga terug
Brood, sandwiches of croissants op overschot? Maak er dan dit lekkere en makkelijk Verloren brood in de oven met kriekjes mee. Deze wentelteefjes zijn super snel en simpel om te maken en heerlijk voor bij het ontbijt of brunch. Ideaal ook om voor een grotere groep te maken.

Verloren brood in de oven met kriekjes

Brood, sandwiches of croissants op overschot? Maak er dan dit lekkere en makkelijk Verloren brood in de oven met kriekjes mee. Deze wentelteefjes zijn super snel en simpel om te maken en heerlijk voor bij het ontbijt of brunch. Ideaal ook om voor een grotere groep te maken.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Kleine ovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 3 a 4 sandwiches (*)
  • kersenconfituur (of andere naar eigen smaak)
  • 250 ml melk
  • 4 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 el vanille puddingpoeder

Kriekjes/kersen

  • 1 bokaal krieken of kersen (=700gr)
  • 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
  • 1 el suiker
  • 1,5 el vanille puddingpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Vet de individuele ovenschaaltjes of één grote ovenschaal in met wat boter.
  • Snij de sandwiches in plakjes van zo'n 1,5 a 2cm breedte/dikte.
    Neem een plakje, smeer in met wat confituur en leg hierop nog sandwich plakje.
    Doe hetzelfde met de rest van de sandwich plakjes.
  • Doe de melk, eieren, vanillesuiker, suiker, kaneel en vanille puddingpoeder in een mengkom en kluts of mix dit los tot een glad papje.
  • Verdeel de besmeerde "sandwich hoopjes" over de ovenschaal(tjes). Je mag deze goed aanduwen om alles te doen passen hoor 😃. Overgiet dan met het melk-ei mengsel. Gebruik je de kleine ovenschaaltjes, vul ze niet te vol met dit mengsel omdat dit tijdens het bakken nog serieus zal rijzen.
    Zet in de oven en bak voor zo'n 25 a 30min tot het melk-ei mengsel mooi gebakken is en niet meer vloeibaar is.
    Laat heel even afkoelen en serveer ze dan warm of lauw met de kriekjes
    Smakelijk

Kriekjes/kersen

  • Deze kan je maken terwijl de wentelteefjes in de oven staan. Of je kan deze al even op voorhand en even terug opwarmen voor het serveren
    Doe de krieken/kersen en het sap in een kookpotje. Schep zo'n 6 a 7el van het sap in een kommetje apart. Voeg ook de vanille suiker en suiker toe aan het kookpotje en breng dit zachtjes aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen.Roer het puddingpoeder los in kommetje met het sap. Voeg vervolgens al roerend toe aan het kookpotje. Laat zachtjes koken en blijf roeren tot dit begint in te dikken. Haal dan van het vuur en laat ietwat afkoelen.

Notities

(*) Je kan dit ook maken met brood of croissants 
 
Trefwoord brood, brunch, gemakkelijk recept, kriekjes, ontbijt, paasbrunch, restjes brood, wentelteefjes