Ga terug
Deze marsepein cake is gewoon te lekker en perfect om te serveren bij de koffie. Deze cake is super makkelijk en snel te maken afgewerkt met wat glazuur met een beetje sap van bloedsinaasappelen. Ook zit er in de cakejes echt marsepein verwerkt, waardoor deze gewoon onweerstaanbaar is.

Marsepein Cake

Deze marsepein cake is gewoon te lekker en perfect om te serveren bij de koffie. Deze cake is super makkelijk en snel te maken afgewerkt met wat glazuur met een beetje sap van bloedsinaasappelen. Ook zit er in de cakejes echt marsepein verwerkt, waardoor deze gewoon onweerstaanbaar is.
Gang dessert, voor bij de koffie
Porties 4

Equipment

  • 1 cakevorm of individuele cakevormpjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr marsepein (nachtje in de koelkast)
  • 120 gr zelfrijzende bloem
  • 280 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 250 gr suiker
  • 5 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1,5 tl zeste van (bloed)sinaasappel
  • 1 druppeltje amandelextract

Glazuur

  • 200 gr poedersuiker
  • 1/5 tl vanille extract
  • 1 (bloed)sinaasappel (sap)
  • rode kleurstof (optioneel)

Instructies
 

  • Belangrijk alvorens je begint, leg de marsepein een nachtje in de koelkast zodat deze goed stevig is waardoor je deze makkelijker fijn kan malen.
    Snij de marsepein in kleine blokjes en doe in porties in een blendertje en maal tot je fijne kruimels hebt. Doe dit in porties, doe je de gehele hoevelheid meteen in een blendertje dan ga je geen kruimels verkrijgen. Doe de marsepein kruimels in een kom en voeg er ook de bloem aan toe. Zet dit even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Gebruik je een cakevorm, bekleed de bodem en zijkanten dan met bakpapier.
    Gebruik je individuele vormpjes, vet deze dan goed in of leg er een cupcake papiertje in.
  • Doe de zachte boter in een mengkom samen met de suiker en mix dit op hoge snelheid romig voor zo'n 3min.
    Voeg er dan één voor één de eieren aan toe en mix steeds goed. Als alle eieren zijn toegevoegd, mix nog zeker voor zo'n 2min op hoge snelheid.
    Doe er nog het vanille extract, zeste van (bloed)sinaasappel en optioneel enkele druppeltjes amandelextract (zo krijg je echt de smaak van marsepein in de cake).
    Zet je mixer of keukenmachine op de laagste stand en voeg het bloem-marsepein mengsel toe. Wanneer alles net gemengd is, zet je de mixer uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten kan je nog even mengen met een spatel.
    Giet het deeg in de vorm of vormpjes en bak de cake voor zo'n 60 a 65min. Wanneer je kleine vormpjes gebruikt, reken dan op zo'n 30 a 35min.
    Als de cake uit de oven komt, is ie nog wat wak. Bij het afkoelen zal de cake opstijven.
  • Als de cake/cakejes volledig zijn afgekoeld, kan je ze gaan afwerken met de glazuur.
    Doe de poedersuiker in een kommetje samen met vanille extract en het sap van een halve bloedsinaasappel. Meng goed, in het begin zal het vrij droog zijn. Blijf goed roeren zodat de glazuur lopend wordt, maar ook niet te lopend anders zal deze niet op de cake blijven liggen. Is ie te lopend, voeg opnieuw wat poedersuiker toe. Is ie te droog, voeg nog een beetje sap van bloedsinaasappel toe. Optioneel kan je de glazuur nog wat kleuren met kleurstof.
    Giet of strooi want van de glazuur over de cake of cakejes. Laat even drogen zodat de glazuur ietwat harder wordt.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, bloedsinaasappel, cake, marsepein, voor bij de koffie