Ga terug
Pannenkoeken uit de oven? Ja, dat kan perfect en is super makkelijk en snel. Je kan hiervoor één grote bakvorm of muffin/cupcake bakvorm gebruiken. Je hoeft enkel het beslag te maken op basis van bloem, suiker, melk en eitjes. Hiermee vul je de vormpjes en bakken maar. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of brunch

Pannenkoeken uit de oven

Pannenkoeken uit de oven? Ja, dat kan perfect en is super makkelijk en snel. Je kan hiervoor één grote bakvorm voor gebruiken of gebruik muffin/cupcake bakvorm. Je hoeft enkel het beslag te maken op basis van bloem, suiker, melk en eitjes. Hiermee vul je de vormpjes en bakken maar. Ideaal als ontbijt, tussendoortje of brunch
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 240 gr patisseriebloem
  • 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
  • 20 gr suiker
  • 6 gr bakpoeder
  • 2 eieren
  • 350 ml melk
  • 25 gr boter (gesmolten)
  • 2 el maple syrup (of honing)
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de vormpjes in met wat boter of olie
  • Meng alvast de bloem met vanillesuiker, suiker en bakpoeder. Zet even opzij.
  • Doe de eieren, melk, gesmolten boter, maple syrup, vanille extract en zeste van sinaasappel in een mengkom. Mix of kluts dit even los tot een gladde massa.
    Voeg hier het bloem mengsel aan toe en meng goed tot een mooi glad beslag.
  • Schep nu ongeveer zo'n 2el van het deeg in de vormpjes. De hoeveelheid hangt wat af van de grootte. Ik gebruikte vrij grote vormpjes. Vul vooral de vormpjes niet helemaal tot boven.
    Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 10 a 15min (hangt af van oven tot oven + van de grootte van je vormpjes + hoeveel deeg je hebt gebruikt). Check na zo'n 10min alvast even om te zien of ze al mooi stevig gebakken zijn.
    Haal uit de oven en serveer met wat vers fruit en eventueel wat gesmolten witte chocolade.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, brunch, ontbijt, pannenkoeken, tussendoortje