Ga terug
Deze Gnocchi met tomatenroomsaus is makkelijk, snel, vegetarisch en lekker. Dit receptje is trouwens een éénpansgerecht klaar in 30min, dit wil je dus gewoon op je weekmenu zetten. De gnocchi wordt trouwens eerst gebakken waardoor ie extra lekker is.

Gnocchi met tomatenroomsaus

Deze Gnocchi met tomatenroomsaus is makkelijk, snel, vegetarisch en lekker. Dit receptje is trouwens een éénpansgerecht klaar in 30min, dit wil je dus gewoon op je weekmenu zetten. De gnocchi wordt trouwens eerst gebakken waardoor ie extra lekker is.
5 van 2 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gr gnocchi
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes look
  • 2 kl tomatenpuree
  • 300 gr kerstomaten
  • 200 gr zongedroogde tomaten (*)
  • 100 gr spinazie
  • 400 ml room
  • 70 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 bol mozzarella
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verhit een ruime (ovenbestendige)hoge pan of een stoofpot met een royale scheut olijfolie.
    Bak hierin de gnocchi (zonder eerst te koken) mooi goudbruin en krokant. Hussel regelmatig met de pan en reken toch op zo'n 7 a 8min tot ze mooi gekleurd zijn. Bak eventueel in porties, de gnocchi's mogen niet op elkaar liggen anders is het moeilijk om ze allemaal mooi te bakken.
    Eenmaal gebakken, schep uit de pan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Terwijl de gnocchi's bakken
    > Pel de sjalotten en hak fijn.
    > Pel de teentjes look en hak fijn.
    > Halveer de kerstomaten
    > Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes
  • Doe in dezelfde hoge pan of stoofpot (zonder proper te maken) wat olijfolie of gebruik de olie van de zongedroogde tomaten. Deze heeft heel veel smaak en bevat al kruiding dus je hoeft zelf niet veel kruidig meer toe te voegen.
    Stoof hierin eerst de fijngehakte sjalot mooi glazig voor zo'n 2min. Roer af en toe.
    Doe er vervolgens de look en tomatenpuree bij. Roer even goed los en laat een minuutje mee bakken.
    Voeg dan de gehalveerde kerstomaten toe, laat ook deze zo'n 2min mee bakken.
    Doe er de zongedroogde tomaten en spinazie bij, roer even en laat de spinazie rustig slinken.
    Giet er dan de room bij. Roer even los. Roer even en laat zo'n 3min zachtjes sudderen. Je zal zien dat de saus ietwat zal indikken.
    Haal dan van het vuur, voeg zo'n 50gr van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed zodat deze kan smelten. Doe er nu ook de gebakken gnocchi bij en meng even.
    Scheur de mozzarella in kleinere stukjes en verdeel dit over de pan samen met de resterende Parmezaanse kaas. Zet dit nog even onder ovengrill zodat de mozzarella mooi kan smelten.
    Serveer dan direct

Notities

(*) kies voor halfgedroogde (kers)tomaten + hou de olie bij in het potje 
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, gnocchi, kerstomaten, one pot, parmezaanse kaas, weekmenu, Zongedroogde tomaten