Ga terug
Rijpe bananen in de fruitmand liggen? Vooral niet weggooien en maak deze makkelijke glutenvrije Bananenbrood muffins met chocolade. Gezonde snelle muffins ideaal voor tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Het receptje is veelzijdig waardoor je met de ingrediënten kan spelen.

Bananenbrood muffins met chocolade

Rijpe bananen in de fruitmand liggen? Vooral niet weggooien en maak deze makkelijke glutenvrije Bananenbrood muffins met chocolade. Gezonde snelle muffins ideaal voor tijdens het ontbijt of als tussendoortje. Het receptje is veelzijdig waardoor je met de ingrediënten kan spelen.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm (+ eventueel papieren vormpjes)

Ingrediënten
  

  • 75 gr pure chocolade (70% +)
  • 75 gr walnoten
  • 2 grote bananen (+/- 300gr)
  • 35 gr olijfolie (of gesmolten kokosolie)
  • 3 eieren
  • 1 tl zeste van sinaasappel (optioneel)
  • 65 gr maple syrup (of agavesiroop, rijstsiroop, honing, ...)
  • 2 tl vanille extract
  • 125 gr havermeel (*)
  • 125 gr amandelmeel
  • 3 gr bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 15 gr vanille puddingpoeder (Imperial)
  • 3 gr baking soda + sap halve citroen

Instructies
 

  • Gebruik je siliconen cupcake/muffin bakvorm dan hoef je deze niet in te vetten of te bekleden met een papieren vormpje.
    Gebruik je een metalen vorm, bekleed deze dan wel met een papiertje.
    Verwarm de oven alvast voor op 175 graden.
  • Gebruik je een reep chocolade, hak deze dan in kleine stukjes. Hak vooral niet te fijn, je wit de chocolade nog goed kunnen proeven.
    Hak ook alvast de walnoten grof.
  • Plet de bananen tot een papje en doe in een mengkom. Voeg hier olijfolie, eieren, zeste van sinaasappel, maple syrup en vanille aan toe. Mix of meng tot een glad papje. Je hoeft dit niet super lang te mengen.
    Voeg havermeel, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en puddingpoeder toe. Meng of mix goed tot je opnieuw een glad ietwat stevig mengsel hebt.
    Doe de gehakte chocolade en walnoten bij het deeg, meng even.
    Nu gaan we de baking soda activeren met het sap van een halve citroen in een aparte kommetje. Dit zal meteen beginnen bruisen, roer goed en voeg toe aan het deeg. Meng nog even goed en verdeel het deeg dan over de vormpjes.
    Bak de muffins mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo'n 25 a 30min (afhankelijk van de grootte van vormpjes).
  • Haal uit de oven als de muffins gebakken zijn. Laat zo'n 10min afkoelen in de vorm. Ontvorm dan voorzichtig en laat verder volledig afkoelen op een rooster
    Bewaar de muffins luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord amandelmeel, bananen, bananenbrood, chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, walnoten