Ga terug
Op zoek naar een lekker makkelijk taartje om te bakken tijdens het weekend. Dan moet je gewoon deze heerlijke taart met pudding en krieken proberen. Simpel, eenvoudig, weinig werk en snel klaar.

Taart met pudding en krieken

Op zoek naar een lekker makkelijk taartje om te bakken tijdens het weekend. Dan moet je gewoon deze heerlijke taart met pudding en krieken proberen. Simpel, eenvoudig, weinig werk en snel klaar.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Springvorm 20 a 22cm

Ingrediënten
  

Vulling

  • 1 bokaal krieken of kersen (350gr uitgelekte krieken heb je nodig)
  • 1 pakje vanille puddingpoeder
  • 700 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 200 gr crème fraîche

Deeg

  • 300 gr patisseriebloem
  • 100 gr suiker
  • 1 pakje vanillesuiker (=8gr)
  • 150 gr boter (kamertemperatuur)
  • 1 ei

Instructies
 

  • Begin met het te laten uitlekken van de krieken/kersen. Het sap of het siroop gaan we niet gebruiken. Zorg dat je zo'n 350gr krieken of kersen hebt.
  • Voor de pudding, roer de vanille puddingpoeder los met zo'n 10el melk tot een glad papje.
    De resterende melk doe je in een kookpotje samen met de suiker en breng zachtjes aan de kook. Roer even zodat de suiker kan oplossen. Giet wat van de warme melk bij het vanillepapje, roer goed los en giet nu alles in de kookpot. Laat al roerend indikken voor zo'n 1 a 2min. Roer goed zodat de bodem niet kan aanbakken.
    Giet de pudding in een kom. Bedek de pudding met plasticfolien, leg de folie echt direct op de pudding. Zet even apart om ietwat af te koelen. De pudding dient lauw te zijn om verder te gaan.
  • Bekleed alvast de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Voor het deeg, meng de bloem met suiker en vanillesuiker. Voeg de zachte boter in kleine blokjes toe en doe er ook het ei bij. Meng of kneed tot je een kruimelig deeg krijgt.
    Doe zo'n 2/3 van het deeg in de springvorm en duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is met deeg.
  • Voeg crème fraîche toe aan de lauwe pudding en meng goed. Giet dit over het deeg in de springvorm. Verdeel hierover de uitgelekte kersen. Werk af met de deeg kruimels.
    Bak de taart mooi goudbruin in de oven voor zo'n 50min. Als de taart iets te bruin wordt bovenaan, dek dan af met wat aluminiumfolie.
    Na het bakken, zal de taart nog wat onstevig aanvoelen maar tijdens het afkoelen zal ze mooi stevig worden. Serveer de taart lauw of koud.
    Smakelijk
Trefwoord gemakkelijk dessert, krieken, taart, vanillepudding