Ga terug
Deze Pastinaak koekjes met zalm is een lekker makkelijk recept om op je weekmenu te zetten. Snel klaar, weinig werk en geen hele resem aan ingrediënten. Zowel groot als klein zullen hiervan smullen! Serveer met een snel sausje op basis van crème fraîche, yoghurt en kruiden.

Pastinaak koekjes met zalm

Deze Pastinaak koekjes met zalm is een lekker makkelijk recept om op je weekmenu te zetten. Snel klaar, weinig werk en geen hele resem aan ingrediënten. Zowel groot als klein zullen hiervan smullen! Serveer met een snel sausje op basis van crème fraîche, yoghurt en kruiden.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gr pastinaak
  • 2 sjalotten
  • 4 eieren
  • 45 gr Zelfrijzende bloem
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • Peper en zout
  • Gerookte zalm
  • Olijfolie

Kruidensaus

  • 100 gr crème fraiche (of vervang door zure room)
  • 150 gr yoghurt (stevige yoghurt - volle of griekse)
  • 1 el dille (fijngehakt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met de pastinaken de schillen en rasp deze vervolgens grof. Als je een foodprocessor hebt, gebruik deze dan.
    Pel de sjalotten en hak fijn. Meng de geraspte pastinaak met de sjalotten.
    Kluts de eieren los samen met de zeste van citroen wat peper en zout. Giet over de pastinaak en sjalot. Meng al even en voeg dan de bloem toe. Meng goed.
  • Verhit een pan met wat olijfolie.
    Schep zo'n 1,5el (per koekje) van het deeg in de pan. Duw telkens een beetje aan. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten. Je zal sowieso in porties moeten bakken of gebruik nog een tweede pan.
  • Ondertussen kan je het sausje maken. Roer de crème fraiche los met de yoghurt en voeg er vervolgens de kruiden, peper en zout aan toe. Meng nog even kort
  • Serveer de koekjes met het sausje en de gerookte zalm.
    Smakelijk!
Trefwoord dille, doordeweeks recept, gerookte zalm, pastinaak, yoghurt