Ga terug
Op zoek naar iets lekker en origineel voor bij de koffie, dan is deze chocolade salami een leuk en makkelijk idee. Het is een mix van koekjes, chocolade en boter waar ook nog pistachenoten en wat zeste van sinaasappel aan toegevoegd zijn. Een nachtje laten opstijven, in plakjes snijden en meer is het niet!

Chocolade salami

Op zoek naar iets lekker en origineel voor bij de koffie, dan is deze chocolade salami een leuk en makkelijk idee. Het is een mix van koekjes, chocolade en boter waar ook nog pistachenoten en wat zeste van sinaasappel aan toegevoegd zijn. Een nachtje laten opstijven, in plakjes snijden en meer is het niet!
Gang voor bij de koffie
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 125 gr boter
  • 80 gr pure chocolade
  • 20 gr melk chocolade
  • 175 gr droge koekjes Type Maria koekjes
  • 75 gr pistachenoten
  • 90 gr poedersuiker
  • 50 gr cacaopoeder
  • 1 tl zeste van sinaasappel

Instructies
 

  • Smelt de boter samen met de chocolade au bain-marie. Roer goed.
    Eenmaal gesmolten en je hebt een mooie egale massa, haal van het vuur en zet even opzij.
  • Breek de koekjes in kleine stukjes en hak de pistachenoten grof. Doe beide in een mengkom samen met de poedersuiker, cacaopoeder en zeste van sinaasappel. Meng goed en giet hierover het boter-chocolademengsel. Meng goed tot een plakkerige massa.
  • Leg een lang stuk plasticfolie op je werkoppervlak en stort hierop het chocolade mengsel.
    Probeer er ietwat een worst van te vorm. Verpak dan stevig in de plasticfolie en rol nog even goed zodat de chocolade salami mooi rond en stevig gerold is. De salami dient ongeveer een diameter van zo'n 6cm te hebben.
    Leg in de koelkast en laat opstijven. Je kan dit best een nachtje laten opstijven zodat ie goed stevig is.
  • Voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Wrijf de salami nog een beetje in met poedersuiker en snij er dan plakjes van.
Trefwoord boter, chocolade, feestdagen, kerstmis, koekjes, voor bij de koffie