Ga terug
Deze makkelijke en gezonde Ontbijt crumble met peer is ideaal om de dag te starten. Dit receptje is ook ideaal om te maken voor tijdens het kerstontbijt of de brunch. Eenvoudig, snel klaar, bomvol smaak, lekker veel kaneel ... om van te smullen!!

Ontbijt crumble met peer

Deze makkelijke en gezonde Ontbijt crumble met peer is ideaal om de dag te starten. Dit receptje is ook ideaal om te maken voor tijdens het kerstontbijt of de brunch. Eenvoudig, snel klaar, bomvol smaak, lekker veel kaneel ... om van te smullen!!
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • 1 ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes

Ingrediënten
  

  • 3 a 4 peren (niet te rijp)
  • 1 el kokosolie (of boter)
  • 75 gr suiker (*)
  • 1 tl kaneel
  • 1,5 el vanille puddingpoeder (of maizena)
  • 1 citroen
  • 50 ml water
  • 100 gr veenbessen (optioneel - vers of diepvries)

Crumble

  • 100 gr kokosolie (of boter)
  • 130 gr havermout
  • 80 gr amandelmeel
  • 55 gr amandelschilfers
  • 75 gr suiker (*)
  • 1 tl kaneel
  • 1 snuifje zout

Instructies
 

  • Begin met de peren te schillen en in blokjes of schijfjes te snijden. Dit hoeft niet super fijn te zijn.
    TIP! Gebruik peren die niet te rijp zijn. Ze mogen nog ietwat stevig zijn aangezien zo nog even gaan garen en anders worden ze meteen moes.
    Verhit 1el kokosolie in een stoofpot en voeg de stukjes peer toe. Laat dit een minuutje mee bakken. Voeg vervolgens de suiker en kaneel toe. Roer even. Strooi er het puddingpoeder over gevolgd door het citroensap en water. Roer nu goed om brokjes van het puddingpoeder te vermijden. Laat dit nu zo'n 10min zachtjes sudderen tot het meeste water is weggekookt en je mooie stroperige massa krijgt rondom de peren. Roer tijdens het sudderen wel af en toe om aanbakken te vermijden.
    Laat even wat afkoelen terwijl je de crumble maakt.
  • Voor de crumble, gaan we eerst de kokosolie smelten.
    Doe havermout, amandelmeel, amandelschilfers, suiker, kaneel en zout in een mengkom. Meng even.
    Giet er de gesmolten kokosolie over en meng goed.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Gebruik je veenbessen, meng deze dan nu nog even doorheen het peren mengsel. Schep dit vervolgens in één grote ovenschaal of verdeel over 4 kleine schaaltjes.
    Verdeel er de crumble over en bak deze mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15min.
    Serveer warm met eventueel wat yoghurt
    Smakelijk

Notities

(*) je kan gewone suiker gebruiken alsook kokosbloesemsuiker, rietsuiker, Stevia, Zusto, … 
Trefwoord brunch, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, kerstontbijt, peren, veenbessen