Kerstkransjes koekjes
Zijn ze niet schattig deze makkelijke Kerstkransjes koekjes? Je zou ze in je kerstboom kunnen hangen maar daar zijn ze veel te lekker voor. Deze koekjes zijn heerlijk van smaak door de vanille, kaneel, gember en zeste van citroen. Perfect voor bij de koffie en leuk om samen met de kinderen te bakken
Koekjes
- 350 gr patisseriebloem
- 1 snuifje zout
- 1/2 tl gemberpoeder (optioneel)
- 1 snuifje kaneel
- 1 snuifje kardemompoeder (optioneel)
- 225 gr boter (zacht)
- 50 gr suiker
- 55 gr bruine suiker (=cassonade)
- 1,5 tl zest van citroen (fijn geraspt)
- 2 el vanille extract
Glazuur
- 240 gr poedersuiker
- 1 el vanille extract
- 2 el melk
- Rozemarijn
- Rode chocoladeballetjes
Glazuur
Doe de poedersuiker en vanille extract in een kommetje. Voeg hier alvast 1el melk aan toe. Roer goed. Die zal in het begin heel droog zijn maar na even roeren wordt het iets vloeibaarder. Is het nog iets te vast, begin dan met 1tl melk toe te voegen en meng opnieuw. Voeg je te veel vloeistof toe dan wordt de glazuur te lopend. Hij mag nog vrij vast zijn aangezien deze mooi op de koekjes moet blijven plakken. Dip de koekjes in de glazuur en laat ze uitharden op wat bakpapier.Je zal nog wat glazuur overhebben op het laatste, dit kan je als lijm gaan gebruiken om de blaadjes van de rozemarijn en chocoladeballetjes te laten plakken op de koekjes.Bewaar de koekjes luchtdicht
Trefwoord feestdagen, gember, kaneel, kerstmis, kerstrecept, koekjes, vanille