Ga terug
Waanzinnig lekker zijn deze luchtige wafeltjes met marsepein, een leuk en origineel alternatief op de klassieke bewaarwafels. Zo makkelijk en snel te maken en ze zitten bomvol smaak. Ja, er zit effectief marsepein verwerkt in deze versie daarom zijn ze zo onweerstaanbaar!

Wafeltjes met marsepein

Waanzinnig lekker zijn deze luchtige wafeltjes met marsepein, een leuk en origineel alternatief op de klassieke bewaarwafels. Zo makkelijk en snel te maken en ze zitten bomvol smaak. Ja, er zit effectief marsepein verwerkt in deze versie daarom zijn ze zo onweerstaanbaar!
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 150 gr marsepein
  • 175 gr boter (zacht)
  • 150 gr suiker
  • 1 tl amandel extract
  • 1 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 4 eieren
  • 325 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml melk (op kamertemperatuur)

Instructies
 

  • Belangrijk! Begin met de marsepein de avond voordien al in de koelkast te leggen. Deze dient echt goed hard te zijn om te kunnen verwerken.
    Snij de uitgeharde marsepein in kleine blokjes en doe in een blender of hakmolentje. Maal fijn. Omdat de marsepein hard is, gaat dit veel makkelijker anders is ie te plakkerig.
  • Doe de zachte boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt of gebruik een handmixer) en mix deze romig en luchtig voor zon 3min. Schraap tijdens het mixen af en toe de zijkanten los. Voeg het amandelextract en zeste van sinaasappel toe en mix nog even goed door.
    Doe er één voor één de eieren bij en blijf steeds goed mixen (schraap de zijkanten ook even los). Als alle eieren zijn toegevoegd laat de mixer nog een minuutje op hoge snelheid goed doormixen.
    Zet je mixer op het laagste niveau. Voeg afwisselend en in kleine delen de bloem en melk toe. Mix tot alles mooi gemengd is en zet je mixer dan uit. De laatste restjes bloem aan de zijkanten van je kom kan je nog even met een spatel mengen.
    Als laatste voeg je de fijngemalen marsepein toe en spatel dit nog even kort doorheen het deeg.
    Laat het deeg zo'n 45min opstijven in de koelkast.
  • Verwarm je wafelijzer en vet een beetje in.
    Schep wat van het deeg in het ijzer en bak de wafeltjes mooi goudbruin.
    Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster en bewaar dan luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord bakken, marsepein, sinterklaas, wafels