Ga terug
Buiten herfstig weer, binnen lekker genieten van deze heerlijke cake met peer, chocolade en pecannoten. Een super makkelijke perencake die uitblinkt in zijn simpelheid en puurheid. Geen boter in het deeg, wel olijfolie.

Cake met peer, chocolade en pecannoten

Buiten herfstig weer, binnen lekker genieten van deze heerlijke cake met peer, chocolade en pecannoten. Een super makkelijke perencake die uitblinkt in zijn simpelheid en puurheid. Geen boter in het deeg, wel olijfolie.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • cakevorm of springvorm +/- 22cm

Ingrediënten
  

Pecan korst

  • 90 gr pecannoten
  • 3 el bruine suiker (= cassonade)
  • 1 tl kaneel
  • 1 el olijfolie
  • snuifje zout

Cake

  • 2 peren (niet te rijp)
  • 150 gr pure chocolade
  • 250 ml olijfolie
  • 200 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker = 8gr
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneel
  • 250 gr zelfrijzende bloem

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de pecan korst.
    Hak hiervoor de pecannoten grof en doe in een kommetje samen met bruine suiker, kaneel, olijfolie en zout. Meng kort. Dit is vrij droog maar dat is normaal.
    Zet dit even opzij
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg de bodem en zijkanten van de cakevorm of springvorm met bakpapier.
  • Voor het maken van de cake, gaan we eerste de peren schillen, het klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden.
    Hak de pure chocolade in kleinere stukjes, hak vooral niet te fijn. Je moet de chocolade nog goed kunnen proeven.
  • Doe de olijfolie, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Mix voor zo'n 1min op hoge snelheid.
    Voeg de eieren en kaneel toe en mix opnieuw op hoge snelheid voor zo'n 2min.
    Zet je mixer op de laagste snelheid en voeg de bloem toe. Mix tot alles mooi gemengd is en je een mooi glad deeg hebt.
    Als laatste voeg je de chocolade en stukjes peer toe, meng nog even kort met een spatel.
    Giet het deeg in de bakvorm en strooi er het pecan mengsel over.
  • Bak de cake voor zo'n 60 a 65min. Check met een satéprikker of de cake gaar is binnenin.
    Als de cake bovenaan iets te donker wordt, dek dan af met wat aluminiumfolie. De baktijd zal hierdoor wel iets veranderen.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    TIP! Serveer er wat karamelsaus bij.
Trefwoord bakken, cake, chocolade, herfst, olijfolie, pecannoten, peren