Ga terug
Gezond ontbijten met een brownie? Dat kan perfect met dit recept van brownie baked oats. Een receptje op basis van havermout en ook de nodige chocolade. Het leuke is dat je de gebakken havermout makkelijk enkele dagen op voorhand al kan maken. Dan heb je steeds een gezond voedzaam ontbijt of tussendoortje bij de hand

Brownie baked oats

Gezond ontbijten met een brownie? Dat kan perfect met dit recept van brownie baked oats. Een receptje op basis van havermout en ook de nodige chocolade. Het leuke is dat je de gebakken havermout makkelijk enkele dagen op voorhand al kan maken. Dan heb je steeds een gezond voedzaam ontbijt of tussendoortje bij de hand
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Springvorm (+/- 20cm)

Ingrediënten
  

  • 75 gr pure chocolade 70% of meer
  • 180 gr havermout
  • 2 bananen (hele rijpe)
  • 2 eieren
  • 180 ml melk (naar keuze - gewone halfvolle melk, amandel, kokos, ... )
  • 50 ml agavesiroop (of maple syrup, rijstsiroop, honing, ...)
  • 2 el olijfolie (of gesmolten kokosolie)
  • 3 gr bakpoeder
  • 1 snuifje zout

Instructies
 

  • Begin met de chocolade in stukjes te hakken (dit hoeft niet te fijn te zijn). Of je zou ook chocolade druppels kunnen gebruiken, deze hoef je dan niet fijn te hakken.
    Leg dit even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed een springvorm met bakpapier (zowel bodem als zijkanten)
  • Ik heb het beslag van deze brownie volledig in mijn grote blender gemaakt.
    Begin met eerst de havermout in je blender te doen en dit alvast even fijn te malen. Hier voeg je vervolgens de resterende ingrediënten aan toe behalve de chocolade. Mix dit tot een glad papje.
    Voeg op het laatste het grootste deel van de stukjes chocolade toe, meng kort met een spatel.
  • Heb je geen grote blender. Begin dan ook eerst met de havermout fijn te malen in een klein blendertje of hakmolen als je deze hebt. Je hoeft niet perse je havermout fijn te malen, je brownie zal dan wel grover en vaster van structuur zijn.
    Doe je fijngemalen havermout in een mengkom. Plet je rijpe bananen en voeg toe samen met de resterende ingrediënten. Roer of mix tot een mooi glad beslag.
    Als laatste voeg je de chocolade toe en meng nog even kort.
  • Giet het deeg in de springvorm en strooi er de resterende stukjes chocolade over.
    Bak dit voor zo'n 35min in de oven tot deze mooi gaar is.
    Haal uit de oven en laat ietwat afkoelen of volledig. Ik vind deze het lekkerste als ie nog wat lauw is.
  • Serveer met wat yoghurt en vers fruit
    Smakelijk
Trefwoord baked oats, chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout