Ga terug
Deze Kip met paprikasaus en gnocchi is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Super makkelijk, snel en bovendien ook op voorhand te maken. Ideaal voor je maaltijdplanning ofwel meal preppen. De paprikasaus is gewoon heerlijk en is op basis van geroosterde paprika en mascarpone.

Kip met paprikasaus en gnocchi

Deze Kip met paprikasaus en gnocchi is een ideaal receptje voor op je weekmenu. Super makkelijk, snel en bovendien ook op voorhand te maken. Ideaal voor je maaltijdplanning ofwel meal preppen. De paprikasaus is gewoon heerlijk en is op basis van geroosterde paprika en mascarpone.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 rode paprika's (*)
  • 250 gr mascarpone
  • 70 gr tomtatenpuree
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 600 gr gnocchi
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We beginnen met het grillen van de paprika's. Zet je ovengrill aan
    Leg de paprika's in z'n geheel op een beklede bakplaat. Zet ze in de oven helemaal bovenaan zodat ze dicht bij de grill staan. Grill ze tot ze het vel zwart geblakerd is langs alle kanten. Draai ze daarom regelmatig.
    Als het vel mooi zwart geblakerd is, haal uit de oven. Leg ze in een kom en dek de kom goed af met aluminiumfolie of vershoudfolie. Of je kan ze ook in een diepvrieszak steken en afsluiten. Laat ze zo een kwartiertje liggen en je kan ze nu makkelijk pellen.
    Doe het vruchtvlees in een blender samen met de mascarpone, tomatenpuree, peper en zout. Mix tot een gladde saus.
  • Terwijl de paprika's in de oven staan of aan het afkoelen zijn. Kan je al wat snijwerk verrichten.
    Snij de kipfilets in kleine blokjes of reepjes.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin aan langs alle kanten. Schep vervolgens uit de pan. De kip dient nog niet helemaal gaar te zijn binnenin.
    Voeg nu eventueel nog een scheutje olijfolie toe aan dezelfde stoofpot. Je hoeft deze niet proper te maken. Stoof hierin de ui mooi glazig aan voor zo'n 4min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Doe er vervolgens de look en gerookt paprikapoeder bij. Laat een minuutje mee bakken.
    Doe er de paprikaroomsaus bij samen met het bouillonblokjes en zo'n 100ml water. Roer goed los. Doe er de blokjes kip bij en laat zo'n 10min zachtjes doorwarmen.
    TIP! Tot hier kan je het receptje makkelijk een dag op voorhand meal preppen. Je hoeft dan enkel de paprikasaus met de kip terug op te warmen. Je zal ook nog wat extra water of room moeten toevoegen om de saus iets lopender te maken.
  • Ondertussen kan je de gnocchi's gaan bakken.
    Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie op middelhoog vuur. Wees niet te zuinig aangezien de gnocchi's de olie snel zullen opzuigen. Bak de gnocchi's mooi goudbruin en krokant, reken toch op zo'n 10min. Hussel er regelmatig even door.
    Zijn ze lekker krokant en goudbruin. Meng dan vluchtig met de saus en serveer direct.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan ook een bokaaltje met gegrilde paprika's kopen
 
Trefwoord doordeweeks recept, gnocchi, kip, mascarpone, meal preppen, op voorhand maken, paprika, paprikasaus