Ga terug
Dit recept voor Makkelijke appeltaart met bladerdeeg is gewoon een must om te maken tijdens een herfstig weekend. Super simpel en snel te maken, niet veel ingrediënten en gewoon zo lekker! Heerlijk voor bij de koffie of thee

Makkelijke appeltaart met bladerdeeg

Dit recept voor Makkelijke appeltaart met bladerdeeg is gewoon een must om te maken tijdens een herfstig weekend. Super simpel en snel te maken, klaar in 30min, niet veel ingrediënten en gewoon zo lekker! Heerlijk voor bij de koffie of thee
Gang dessert
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 appelen
  • 1/2 citroen
  • 1 pak bladerdeeg
  • 2+2 el boter
  • 2+2 el bruine suiker (=cassonade)
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 el patisseriebloem
  • 1 el havermout
  • 2 el pecannoten (fijngehakt)

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 190 graden.
    Ik gebruikte de combi stoom & hetelucht van mijn AEG Steampro combi stoomoven, met het minste vochtgehalte.
    Je kan dit recept ook met een gewone heteluchtoven maken.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Begin met het schillen van de appels, halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg ze met het snijvlak naar beneden en maak fijne verticale inkepingen in de appel. Zorgt dat je ze niet helemaal doorsnijdt, de appelhelft dient in z'n geheel te blijven.
    Wrijf de appels een beetje in met citroensap om het verkleuren tegen te gaan.
  • Neem het vel bladerdeeg. Leg de appelhelften (met snijvlak naar beneden - bolle ingesneden kant naar boven) op het deeg. Snij rondjes uit het deeg die iets groter zijn dan de appel.
    Plooi het deeg ietwat naar binnen tegen de appel zodat er een mooi randje ontstaat. Leg nu voorzichtig op een beklede bakplaat.
  • Smelt 2el boter in een kookpotje met 2el bruine suiker (= cassonade) en 1/2tl kaneel. Roer goed zodat de suiker kan oplossen. Als dat eenmaal is gebeurd, wrijf hiermee de appels dan in. Zet in de oven en bak alvast voor zo'n 15min.
    Ondertussen kan je de crumble maken.
  • Voor de crumble mengen we 2el zachte boter met 2el bruine suiker, 1tl kaneel, fijngehakte pecannoten, havermout en bloem.
    Haal na 15min bakken de taartjes uit de oven, laat ze op de bakplaat liggen. Strooi er crumble over. Zorg dat de crumble op de appel of op het bladerdeeg blijft liggen. Bak nog eens voor zo'n 10 a 15min. Haal dan uit de oven en serveer direct met een bolletje ijs.
    Smakelijk
Trefwoord AEG SteamPro combi stoomoven, appeltaart, bladerdeeg, crumble, gemakkelijk dessert, kaneel