Ga terug
Deze Havermoutkoekjes met peer zijn het ideale gezonde tussendoortje. Je kan ze makkelijk op voorhand bakken waardoor je altijd kan terugvallen op deze gezonde koekjes. Het leuke is dat je eindeloos vele extra's kan gaan toevoegen zoals stukjes chocolade, rozijnen, noten ...

Havermoutkoekjes met peer

Deze Havermoutkoekjes met peer zijn het ideale gezonde tussendoortje. Je kan ze makkelijk op voorhand bakken waardoor je altijd kan terugvallen op deze gezonde koekjes. Het leuke is dat je eindeloos vele extra's kan gaan toevoegen zoals stukjes chocolade, rozijnen, noten ...
Gang Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 80 gr havermout (*)
  • 90 gr volkorenbloem (of patisseriebloem)
  • 1,5 tl kaneel
  • 4,5 gr bakpoeder
  • 2 peren
  • 2 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 ei
  • 90 gr agavesiroop (**)
  • 1/2 tl amandel extract (optioneel)

Instructies
 

  • Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk havermout, volkorenbloem, kaneel en bakpoeder.
    Schil alvast de peren, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
    Neem een mengkom en doe hierin de 2el gesmolten kokosolie, ei, agavesiroop en amandel extract. Roer dit goed los tot een glad papje.
    Voeg er vervolgens de droge ingrediënten aan toe en mix goed. Als laatste voeg je de stukjes peer toe en meng nog even kort.
    Laat het deeg zo'n 20min opstijven in de koelkast
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Schep met behulp van een ijsschepper balletjes van het deeg op de bakplaat. Je kan ze een beetje platter duwen maar dat hoeft niet perse.
    Zet in de oven en bak de koekjes mooi goudbruin voor zo'n 12 a 14min.
    Haal uit de oven, laat volledig afkoelen en bewaar luchtdicht
    Smakelijk

Notities

(*) gebruik de fijne havermoutvlokken, niet te grove vlokken
(**) Je kan de agavesiroop ook vervangen door honing of rijstsiroop 
 
Trefwoord gezond tussendoortje, havermout, koekjes, peer