Ga terug
Deze makkelijke en snelle Noedels met varkenshaasje en currysaus is ideaal voor op je weekmenu. Een eenvoudig recept dat weinig speciale ingrediënten vraagt, je hoeft geen 101 verschillende sauzen of kruiden in huis te halen. We gebruiken enkel kerriepoeder en wat sojasaus. Verder zitten er ook een hele resem aan groentjes in verwerkt en maken we het lekker romig met room (zonder kokosmelk).

Noedels met varkenshaasje en currysaus

Deze makkelijke en snelle Noedels met varkenshaasje en currysaus is ideaal voor op je weekmenu. Een eenvoudig recept dat weinig speciale ingrediënten vraagt, je hoeft geen 101 verschillende sauzen of kruiden in huis te halen. We gebruiken enkel kerriepoeder en wat sojasaus. Verder zitten er ook een hele resem aan groentjes in verwerkt en maken we het lekker romig met room (zonder kokosmelk).
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 varkenshaasje (+/- 600gr)
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 200 gr champignons
  • 2 wortelen
  • 1 paprika
  • 250 gr noedels
  • 1,5 el kerriepoeder + extra naar smaak
  • 2 el sojasaus + extra naar smaak
  • 1 el chilisaus (optioneel)
  • 150 ml bouillon (kip of groente)
  • 250 ml kookroom
  • 1 limoen
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Lente-ui (optioneel om te serveren)

Instructies
 

  • We beginnen met het snijwerk.
    Snij het varkenshaasje in kleine stukjes.
    Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Maak de champignons proper en snij in fijne plakjes
    Schil de wortelen en snij in kleine blokjes of fijne plakjes.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en hak in kleine blokjes.
    Kook ook alvast de noedels zoals vermeld op de verpakking. Kook ze niet gaar aangezien we gaan toevoegen aan warme saus en groentjes dus dan zullen ze nog wat verder garen.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Roerbak hierin kort het varkenshaasje. Dit is gewoon om het vlees even aan te kleuren. Roerbak voor zo'n 1,5min a 2min niet langer. Schep uit de stoofpot. Je hoeft deze niet proper te maken.
    Voeg eventueel nog een scheutje olijfolie toe en fruit hierin eerst de ui aan voor zo'n 2min.
    Voeg dan de champignons, wortelen en paprika toe. Roerbak voor zo'n 3min.
    Doe er de look en kerriepoeder bij en bak nog voor zo'n minuutje.
    Doe er de sojasaus, optioneel de chilisaus, bouillon, kookroom en stukjes varkenshaasje bij. Meng goed en laat zachtje sudderen voor zo'n 7min.
    Voeg dan de gekookte noodles toe en laat nog zo'n 2min sudderen. Je kan nog wat bouillon of water toevoegen als je ziet dat het iets te droog wordt na het toevoegen van de noedles
    Serveer dan direct met optioneel wat fijngehakte lente-uit
Trefwoord doordeweeks recept, kerriepoeder, noedels, room, snelle recepten, varkenshaasje