Ga terug
Op zoek naar een lekker makkelijk taartje, wel dan is deze Mascarpone taart met bessen wat je zoekt. Voor de bodem gebruiken we Bretoens zanddeeg dat we lekker krokant gaan bakken. Afwerken doen we met een super eenvoudige mascarpone crème en zomerse bessen

Mascarpone taart met bessen

Op zoek naar een lekker makkelijk taartje, wel dan is deze Mascarpone taart met bessen wat je zoekt. Voor de bodem gebruiken we Bretoens zanddeeg dat we lekker krokant gaan bakken. Afwerken doen we met een super eenvoudige mascarpone crème en zomerse bessen
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Taartring 20 a 22cm of eventueel een springvorm
  • Spuitzak met spuitmondje (optioneel)

Ingrediënten
  

Bretoens zanddeeg

  • 3 eigelen
  • 130 gr suiker
  • 150 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 1 tl vanille extract
  • 200 gr patisseriebloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 1 tl zeste van citroen
  • 1 snuifje zout

mascarpone creme

  • 200 gr mascarpone
  • 75 gr poedersuiker
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn gerapst)
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gr room
  • Mix van bramen en blauwe bessen

Instructies
 

Bretoens zanddeeg

  • Doe de eierdooiers samen met de suiker in een mengkom (van je keukenmachine) als je deze hebt. Klop deze licht en schuimig, reken toch op zo'n 5 a 6min. Het mengsel dient echt bleek/wit te zijn.
    Voeg de zachte boter toe en mix tot een mooi gladde massa.
    Doe er de bloem, bakpoeder, zeste van citroen en snuifje zout bij. Mix tot een mooi deeg.
    Laat het deeg opstijven in de koelkast voor zo'n 1h30 a 2h, mag ook langer
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rol het deeg uit tot zo'n 7mm dikte. Je kan dit het beste doen op een stuk bakpapier.
    Steek het deeg uit met je taartring en leg het deeg samen met de taartring en het bakpapier op een bakplaat. Je gaat het deeg dus bakken in de taartring. Je hebt ook geen randjes, je gaat gewoon een platte schijf deeg bakken.
    Bak mooi goudbruin voor zo'n 15 a 20min.
    Haal uit de oven en laat eerst zo'n 15min afkoelen in de taartring. Verwijder deze vervolgens en laat de korst verder volledig afkoelen.
    TIP! Je zou hier ook perfect een springvorm voor kunnen gebruiken. De bodem heb je dan niet nodig.

Mascarpone crème

  • Doe de mascarpone in een mengkom samen met de poedersuiker, zeste van citroen en vanille extraxt. Mix tot een gladde massa.
    Voeg er de room aan toe en klop stevig op. Klop natuurlijk niet te lang, je wilt deze crème nog mooi op de korst kunnen spuiten of smeren.
    Doe de crème in een spuitzak met spuitmondje en spuit toefjes van de crème op de volledig afgekoelde korst.
    TIP! Je zou deze crème er ook gewoon kunnen opsmeren.
    Werk de taart af met de bessen
    Smakelijk
Trefwoord bakken, blauwe bessen, bramen, bretoens zanddeeg, dessert, mascarpone, taart