Ga terug
Deze makkelijke Strudel met appel en speculaas is een topper van een dessert. Een receptje waar weinig werk of tijn in steek en ook nog een super snel klaar. We gebruiken bladerdeeg dat we gaan vullen met een frangipane op basis van speculaas en stukjes appel. Origineel en super lekker, zeker met een bolletje ijs.

Strudel met appel en speculaas

Deze makkelijke Strudel met appel en speculaas is een topper van een dessert. Een receptje waar weinig werk of tijn in steek en ook nog een super snel klaar. We gebruiken bladerdeeg dat we gaan vullen met een frangipane op basis van speculaas en stukjes appel. Origineel en super lekker, zeker met een bolletje ijs.
5 van 3 stemmen
Gang dessert
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 150 gr speculaas
  • 125 gr boter
  • 125 gr suiker
  • 2 eieren
  • 25 gr bloem
  • 90 gr amandelmeel
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 appelen
  • 1 vel bladerdeeg
  • Amandelschaafsel
  • Speculaaspasta (optioneel)

Instructies
 

  • Begin met het fijnmalen van de speculaas in een blender.
    Meng de kruimels met de bloem, amandelmeel en kaneel (=de droge ingrediënten)
  • Doe de boter samen met de suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix tot een gladde romige crème. Voeg er vervolgens 1 ei (het andere ei is om het deeg mee in te wrijven) aan toe en mix opnieuw tot je een mooie gladde massa krijgt.
    Doe er de droge ingrediënten bij en mix tot een stevige massa. Dit is vrij vast maar dat is nodig voor deze strudel.
  • Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Rol je bladerdeeg open op de bakplaat op het bakpapier. Zo hoef je de strudel niet meer te verplaatsen eenmaal gevormd.
  • Schep de frangipane in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg.
    Verdeel de plakjes appel over de frangipane. Duw de plakjes een beetje in de frangipane.
    Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk. Wrijf de bovenkant in met het losgeklopt ei en strooi er wat amandelschaafsel over.
  • Bak de strudel mooi goudbruin in de oven voor zo'n 30 a 40min.
    Haal uit de oven laat ietwat afkoelen. Hij is op z'n lekkerste als ie nog wat lauw is.
    Je kan de strudel nog afwerken met wat gesmolten speculaaspasta en serveer er eventueel een bolletje ijs bij.
    Smakelijk
Trefwoord appel, bladerdeeg, frangipane, gemakkelijk dessert, speculaas, strudel