Ga terug
Deze makkelijke Pasta met pompoensaus en gehaktballetjes is puur comfort food. Een receptje dat zich perfect leent tot maaltijdplanning ofwel meal preppen. Voor de romige saus gaan we eerst een pompoen roosteren in de oven.

Pasta met pompoensaus en gehaktballetjes

Deze makkelijke Pasta met pompoensaus en gehaktballetjes is puur comfort food. Een receptje dat zich perfect leent tot maaltijdplanning ofwel meal preppen. Voor de romige saus gaan we eerst een pompoen roosteren in de oven.
5 van 7 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 a 5 kippenworsten/braadworsten (of gewone)
  • 350 gr pasta type penne

Pompoenroomsaus

  • 1 kleine flespompoen
  • 2 sjalotten
  • 1 rode paprika's
  • 3 teentjes look
  • 1 tl salie (gedroogd) optioneel
  • 1 tl chilivlokken optioneel
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 150 ml room
  • Olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Beginnen doe je met de pompoensaus.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Halveer de pompoen, verwijder de pitten en schil deze. Snij in blokjes. Dit hoet niet super fijn te zijn. Probeer ze even groot te snijden voor een gelijke garing.
    Pel de sjalotten en snij in ook in stukjes
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in stukken.
    Doe alle groenten in een ruime ovenschaal. Leg er ook de teentjes look in z'n geheel en ongepeld bij.
    Strooi er de salie, gedroogde chilivlokken, zout, peper en een royale scheut olijfolie over. Meng goed en zet in de oven. Bak de groenten mooi goudbruin en gaar. Probeer tijdens het bakken 1 a 2x er even door te husselen.
  • Als de groenten mooi gaar zijn, haal uit de oven.
    Vis er de teentjes look uit.
    Doe alles in de een blender. Duw het vruchtvlees uit de teentjes look en voeg ook toe aan de blender. Mix tot een mooi gladde crème.
    Doe er vervolgens de room bij en mix opnieuw. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.
    De saus zal nog vrij dik zijn maar we gaan wat kookvocht van de pasta gebruiken om deze lopender te maken. Mix dan even opnieuw
    TIP! Je kan de saus makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand al maken en koel bewaren.
  • Voor de luie gehaktballetjes. Verhit een pan met een scheutje olijfolie.
    Duw toefjes/kleine deeltjes van het gehakt uit de worsten en laat in de warme pan vallen. De gehaktballetjes zullen niet perfect rond zijn maar dat maakt niet uit.
    Bak de balletjes mooi gaar en goudbruin.
  • Kook de pasta gaar in licht gezouten water.
    Schep op het laatste 1 a 2 pollepels apart om bij de saus te doen.
    Giet de pasta af en giet er meteen de pompoensaus bij. Meng goed en serveer direct met de gehaktballetjes.
    Smakelijk
Trefwoord gehakt, gehaktballetjes, meal preppen, pasta, pompoen