Ga terug
Deze Taart met witte chocolademousse en bramen is toch echt een plaatje! Heerlijk krokant pâte sucrée ofwel zoet boterdeeg, verse zomerse bramen en een makkelijk, snelle luchtige witte chocolademousse zonder ei. Super lekker voor bij de koffie

Taart met witte chocolademousse en bramen

Deze Taart met witte chocolademousse en bramen is toch echt een plaatje! Heerlijk krokant pâte sucrée ofwel zoet boterdeeg, verse zomerse bramen en een makkelijk, snelle luchtige witte chocolademousse zonder ei. Super lekker voor bij de koffie
Gang taart
Porties 6

Equipment

  • taartvorm van 20 a 22cm

Ingrediënten
  

  • 1 portie pâte sucrée ofwel zoet boterdeeg (zie notities)
  • 3 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 170 gr witte chocolade
  • 250 ml room
  • 1 vanillestokje
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel
  • 200 gr bramen + extra om te decoreren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Rol het deeg uit, dit doe je het beste op een stuk bakpapier dan kan je het makkelijker in de vorm leggen.
    Beleg je taarvorm met het deeg, duw goed aan en snij het overtollige deeg weg.
    Prik enkele gaatjes in de bodem van het deeg. Je kan best de taarvorm nog eerst zo'n 15min in de diepvries zetten zodat het goed stevig is.
    Bak vervolgens de taart blind in de oven voor zo'n 20min. Verwijder vervolgens de bakbonen en het bakpapier en bak nog eens zo'n 5 a 10min tot het deeg mooi goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven en laat afkoelen zodat de korst kan uitharden. Ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
  • Voor de witte chocolademousse.
    Begin met de blaadjes gelatine te weken in koud water.
    Hak de witte chocolade fijn en doe in een mengkom. Zet even opzij.
  • Doe ze 65ml room in een kookpotje samen met de zaadjes van de vanillestok. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt en giet dan over de witte chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten en je één gladde crème krijgt. Doe er ook de fijn geraspte zeste van sinaasappel bij. Zet even opzij.
    Doe in hetzelfde kookpotje zo'n 50ml van de room en breng opnieuw tot net onder kooktpunt. Haal van het vuur, voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer goed los zodat de gelatine kan smelten. Dit giet je bij de witte chocolade crème en roer opnieuw even.
  • Nu heb je nog 135ml room over, deze klop je op tot de textuur van stevige yoghurt.
    Dit spatel je voorzichtig en niet te lang onder het witte chocolade mengsel.
  • Verdeel de bramen over de bodem van de taart en giet hierover de witte chocolademousse.
    Laat zo'n 2h of langer opstijven in de koelkast
    Smakelijk
Trefwoord boterdeeg, bramen, pate sucree, witte chocolade