Ga terug
Deze vegetarische Pasta met aubergine en tomaat is te lekker voor worden. Pure smaken, verse ingrediënten, makkelijk en snel te maken. Het geheim zit hem in de gepofte look, ansjovis (proef je niet) en Parmezaanse kaas. Een perfect doordeweekse gezonde maaltijd

Pasta met aubergine en tomaat

Deze vegetarische Pasta met aubergine en tomaat is te lekker voor worden. Pure smaken, verse ingrediënten, makkelijk en snel te maken. Het geheim zit hem in de gepofte look, ansjovis (proef je niet) en Parmezaanse kaas. Een perfect doordeweekse gezonde maaltijd
5 van 1 stem
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 600 gr kerstomaten
  • 1 ui
  • 4 teentjes look
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl suiker
  • 400 gr penne (of een andere pastasoort)
  • 3 a 4 stukjes ansjovis
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt) + extra
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snij de aubergines in blokjes en doe in een ruime ovenschaal. Voeg er ook de kerstomaten aan toe (in z'n geheel zonder te halveren).
    Pel de ui en hak in kleine blokjes (hoeft niet te fijn te zijn) en voeg ook toe aan de ovenschaal. Leg ook de teentjes look (ongepeld) in z'n geheel bij de groenten.
    Doe er de tomatenpuree, oregano, suiker, peper, zout en een royale scheut olijfolie bij. Meng even.
    Zet in de oven en bak voor zo'n 30min tot de groentjes mooi zacht gebakken zijn, de tomaten opengebarst zij en look zacht is binnenin. Check tijdens het bakken even of de groenten niet te droog worden anders voeg je nog wat olijfolie toe.
  • Haal de gebakken groenten uit de oven
    Breng alvast water met zout voor de pasta aan de kook
  • Duw het vruchtvlees van de look uit de teentjes.
    Doe de groenten inclusief de look in een hoge pan of stoofpot. Zet op een zacht vuurtje. Plet de groenten met een vork zodat je een dikke saus krijgt, er mag nog wel wat textuur in de saus zitten. Dus maak er geen moes van. Voeg er fijngehakte ansjovis aan to een laat de saus heel zachtjes sudderen. Breng eventueel nog op smaak met wat peper, zout en/of suiker.
    Kook ondertussen ook de pasta al dente. Bewaar op het laatste ook een beetje van het kookwater om aan de saus toe te voegen.
    Als de pasta gaar is, giet af en voeg de pasta meteen toe aan de saus. Meng goed en voeg eventueel wat van het kookwater toe om het iets smeuiger te maken. Haal van het vuur en voeg de fijngerapste Parmezaanse kaas en fijngehakte peterselie toe en meng nog even goed.
    Serveer met eventueel nog wat extra fijngeraspte Parmezaaanse kaas.
    Smakelijk
Trefwoord aubergine, doordeweeks recept, kerstomaten, pasta, vegetarisch