Ga terug
Deze Zure room dip met grijze garnalen is een hapje dat je gewoon tijdens de borreltijd op tafel moet toveren. Gemakkelijk en snel te maken, lekker fris en bomvol smaak. Extra tip! Maak er zelfgemaakte aardappelchips uit de oven bij.

Zure room dip met grijze garnalen

Deze Zure room dip met grijze garnalen is een hapje dat je gewoon tijdens de borreltijd op tafel moet toveren. Gemakkelijk en snel te maken, lekker fris en bomvol smaak. Extra tip! Maak er zelfgemaakte aardappelchips uit de oven bij.
Gang hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

Aardappelchips

  • 400 gr aardappelen (vastkokend)
  • Olijfolie
  • zout

Dip

  • 200 gr zure room
  • 150 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 2 el bieslook (fijngehakt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1/3 komkommer
  • 1/2 bussel radijsjes
  • 200 gr kerstomaten
  • 200 gr grijze garnalen

Instructies
 

Aardappelchips

  • Als je deze erbij wilt serveren, dan begin je hiermee het best.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Was de aardappelen en dep ze droog. Schillen hoeft niet. Snij in heel dunne plakjes (eventueel met dunschiller of mandoline).
    Leg de plakjes op een beklede bakplaat. Laat de plakjes niet overlappen. Je zal waarschijnlijk nog een tweede bakplaat nodig hebben. Of je kan in porties bakken.
    Wrijf de plakjes in met olijfolie en strooi er wat zout over.
    Bak ze mooi krokant en lichtjes goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min. Hou ze op het laatste goed in de gaten.

Dip

  • Doe de zure room en roomkaas in een mengkom. Mix dit tot een gladde crème.
    Voeg er de peterselie, bieslook, peper en zout aan toe. Mix nog even kort. Bewaar in de koelkast.
    TIP! Dit kan je makkelijk op voorhand al maken.
  • Ook de groentjes kan je makkelijk op voorhand al fijn gaan snijden.
    De komkommer snij je in kleine blokjes.
    De radijsjes, verwijder eerst het loof en snij eveneens in fijne plakjes of reepjes.
    Halveer de kerstomaten. Zijn deze aan de iets grote kant, snij ze dan in vieren.
  • De samenstelling van de dip doe je best vlak voor het serveren.
    Neem een diepe kom of een plat bord.
    Verdeel hierover de zure room - roomkaas crème. Strooi er de komkommer, radijsjes en kerstomaten over. Werk af met de grijze garnalen.
    Serveer met de aardappelchips. Of ook lekker met slaschuitjes, toast of crackers.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, borrelhapje, grijze garnalen, hapje, roomkaas, tomaten, zure room