Ga terug
Deze Muffins met rode bessen en witte chocolade zijn echt waanzinnig lekker. De cakejes zijn super makkelijk en snel te maken en we gebruiken weer zure room in ons deeg. Fris, smeuig en verslavend lekker als resultaat.

Muffins met rode bessen en witte chocolade

Deze Muffins met rode bessen en witte chocolade zijn echt waanzinnig lekker. De cakejes zijn super makkelijk en snel te maken en we gebruiken weer zure room in ons deeg. Fris, smeuig en verslavend lekker als resultaat.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm + papieren vormpjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr rode bessen / aalbessen
  • 80 gr witte chocolade
  • 250 gr zelfrijzende bloem
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (=8gr)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 200 gr zure room
  • 2 eieren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de muffin/cupcake bakvorm met papieren vormpjes. Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoeft dit niet.
  • Haal alvast voorzichtig de besjes van de takjes.
    Hak de witte chocolade in kleine stukjes, niet te fijn want je wilt de chocolade nog goed kunnen proeven. Je kan eventueel ook witte chocolade druppels gebruiken, deze hoef je niet kleiner te hakken.
  • Doe de bloem, suiker, vanillesuiker en zeste van citroen in een kom. Meng even en zet even opzij.
    Doe de zachte boter, zure room en eitjeë in een mengkom (bijvoorbeeld van je keukenmachine als je deze hebt). Mix dit even kort los zodat dit een mooie gladde massa is. Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en mix tot een mooi glad deeg. Dit deeg is aan de vrij stevige kant, dat is normaal. Mix ook niet te lang, eenmaal het deeg mooi glad is, stop dan met mixen.
    Voeg de bessen en witte chocolade toe en meng dit kort en voorzichtig met een spatel.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes, je kan het deeg trouwens het beste scheppen met een ijsschep. Vul de vormpjes ook niet te vol aangezien de cakejes nog een beetje zullen rijzen tijdens het bakken.
    Bak de cakejes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 25 a 30min. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn binnenin. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, muffin, rode bessen, witte chocolade, zure room