Ga terug
Deze Ravioli met zuiderse groenten en tomatensaus is ideaal om op je weekmenu te zetten. De heerlijke tomatensaus kan je makkelijk op voorhand al maken, deze maak je trouwens in de oven. De ravioli en de zuiderse groenten (aubergine, courgette en champignons) zijn super snel klaar.

Ravioli met zuiderse groenten en tomatensaus

Deze Ravioli met zuiderse groenten en tomatensaus is ideaal om op je weekmenu te zetten. De heerlijke tomatensaus kan je makkelijk op voorhand al maken, deze maak je trouwens in de oven. De ravioli en de zuiderse groenten (aubergine, courgette en champignons) zijn super snel klaar.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 teentjes look
  • 1 courgette
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 500 gr verse ravioli of tortelloni (*)
  • Peper en zout
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • handvol kerstomaten (optioneel)

Tomatensaus

  • 1 kg trostomaten (of een mix met kerstomaten)
  • 1 paprika
  • 3 a 4 (grote) sjalotten
  • 4 teentjes look
  • 1 tl suiker
  • 1 tl zout
  • 1 kl oregano (gedroogd)
  • 1 kl rozemarijn (vers of gedroogd)
  • 1 el balsamicoazijn
  • olijfolie
  • 150 ml Inex Haver Cuisine

Instructies
 

Tomatensaus

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de trostomaten in kwartjes en leg in een ruime braadslede of bakplaat.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in reepjes. Dit hoeft niet al te fijn te zijn. Leg bij de tomaten.
    Pel de sjalotten, hak ze grof en verdeel over de groenten.
    De look pel je niet, je legt de teentjes gewoon tussen de groenten.
    Strooi er de suiker, zout, oregano, rozemarijn, optioneel de balsamicoazijn en een royale scheut olijfolie over.
    Hussel alles even door elkaar en zet in de oven voor zo'n 30min.
  • Tijdens het roosteren, hussel je zo'n 1 a 2x doorheen de groenten. De groenten dienen mooi te karameliseren en beginnen kleuren.
    Haal dan uit de oven, haal er de hele teentjes look uit.
    Doe vervolgens alles in een blender, ook het sap dat is vrijgekomen. De teentjes look zijn nu ook zacht waardoor je het vruchtvlees er makkelijk kan uitduwen. Voeg ook toe aan de blender. Mix dit tot een gladde saus.
    Voeg er dan de Inex haver room aan toe. Mix even, proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout, suiker of wat balsamicoazijn.
    TIP! De saus kan je makkelijk 2 dagen voordien al maken en in de koelkast bewaren. Ze is trouwens nog lekkerder na een nachtje staan.

Ravioli met zuiderse groenten

  • We beginnen met de groenten te snijden.
    Pel de ui en hak fijn.
    Snij de aubergine in kleine blokjes.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 4min. Voeg dan de aubergine en look toe en bak nog eens voor zo'n 5 a 6min. Omdat de aubergine redelijk veel olie opneemt, zal je nog wat olijfolie in de pan moeten gieten. Roer regelmatig zodat de aubergine mooi bruin gebakken wordt. Als laatste voeg je de courgette, oregano, peper en zout toe en bak nog eens voor zo'n 3min.
    Ondertussen kan je de ravioli of tortelloni gaar koken. Eenmaal gaar, giet af en voeg toe aan de groentjes. Giet er wat van de tomatensaus over, meng voorzichtig en serveer meteen.
    Smakelijk

Notities

(*) ik gebruikte een mix van verse ravioli en tortelloni. Je kan tegenwoordig in de supermarkt lekkere verse pasta vinden. Omdat dit een vegetarisch receptje is, koos is voor een vulling op basis van kaas en/of groenten. Je kan hier ook pasta met een vleesvulling gebruiken.
Trefwoord aubergine, courgette, doordeweeks recept, ravioli, tomaten, tomatensaus, vegetarisch