Ga terug
Wat zijn ze lekker deze gezonde appel pannenkoeken? Lekker, eenvoudig, snel en makkelijk te maken, ideaal dus als ontbijt. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout, volkorenmeel en kwark. In de pannenkoekjes zitten stukjes appel verwerkt samen met wat kaneel.

Appel pannenkoeken

Wat zijn ze lekker deze gezonde appel pannenkoeken? Lekker, eenvoudig, snel en makkelijk te maken, ideaal dus als ontbijt. Deze pannenkoekjes zijn op basis van havermout, volkorenmeel en kwark. In de pannenkoekjes zitten stukjes appel verwerkt samen met wat kaneel.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 60 gr havermout
  • 100 gr volkorenmeel (of gewone bloem)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 tl kaneel
  • 1 el kokosbloesemsuiker (of gewone suiker of rietsuiker)
  • 350 gr Kwark of plattekaas (of vervang door griekse yoghurt)
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 2 appelen

Instructies
 

  • Begin met de havermout fijn te malen tot meel in een blender.
    Doe in een mengkom samen met het volkorenmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel en kokosbloesemsuiker. Meng dit alvast even.
    Doe in een tweede kommetje de kwark of plattekaas, eieren en vanille extact. Kluts dit even los tot een glad papje. Giet dit bij de droge ingredienten en roer of mix dit tot een glad deeg
  • Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Voeg de blokjes appel toe aan het deeg en meng nog even.
  • Verhit een pan met wat olie.
    Doe ongeveer 1el deeg per pannenkoekje in de pan, zorg ervoor dat je ook de stukjes appel mee schept. Maak de pannenkoekjes echt niet groter anders ga je ze moeilijk kunnen draaien. Zo kan je ook meerdere pannenkoekjes in een pan bakken. Bak ze ongeveer 3 a 4min mooi goudbruin en stevig aan één kant en draai ze dan voorzichtig om.
    Serveer de pannenkoeken meteen met eventueel nog wat extra vers fruit en wat gesmolten speculaaspasta.
    Smakelijk
Trefwoord appel, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, kwark, pannenkoeken