Ga terug
Deze makkelijke caprese plaattaart is het ideale receptje voor een doordeweekse maaltijd! Bladerdeeg, tomaten, mozzarella, basilcum, mascarpone en kruiden meer heb je niet nodig voor dit eenvoudig en snel receptje.

Caprese plaattaart

Deze makkelijke caprese plaattaart is het ideale receptje voor een doordeweekse maaltijd! Bladerdeeg, tomaten, mozzarella, basilcum, mascarpone en kruiden meer heb je niet nodig voor dit eenvoudig en snel receptje.
Totale tijd 1 uur
Gang hapje, Hoofdgerecht, voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 rol bladerdeeg
  • 250 gr mascarpone
  • 2 el basilicum + extra (fijngehakt)
  • 1 teentje look
  • 150 gr mozzarella
  • Peper en zout
  • Balsamico crème

Geroosterde kerstomaten

  • 500 gr kerstomaten
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 1 kl basilicum (gedroogd)
  • 1 kl oregano (gedroogd)
  • 1 kl suiker
  • 1 el balsamico azijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de kerstomaten te roosteren.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Leg de kerstomaten op een beklede bakplaat, je hoeft ze trouwens niet te halveren.
    Strooi er de fijngehakte look over samen met gedroogde basilicum & oregano, suiker, balsamico azijn, snuifje peper en zout en een royale scheut olijfolie. Meng goed
    Rooster ze voor zo'n 20min in de oven. De tomaatjes zullen lichtjes beginnen kleuren en beginnen open poffen. Haal dan uit de oven en zet even opzij.
  • Vervolgens gaan we de kruidige mascarpone crème maken.
    Hiervoor meng je de mascarpone met de fijngehakte verse basilicum, fijngehakte look, peper en zout.
  • Rol het vel bladerdeeg open. Rol dit meteen op je bakplaat open dan hoef je de belegde plaattaart straks niet meer te verschuiven naar de blakplaat wat ;-)
    Smeer het bladerdeeg in met de mascarpone crème. Blijf zo'n 2cm weg van de randjes aangezien we deze gaan omslaan/oprollen.
    Verdeel hierover de geroosterde kerstomaten. Let wel op, tijdens het roosteren van de tomaten is er wel wat sap vrijgekomen. Probeer te vermijden dat dit sap op de taart en mascarpone komt anders kan het zijn dat je plaattaart niet zo krokant is.
    Verdeel hierover plakjes of blokjes verse mozzarella en rol de vrij randjes deeg ietwat naar binnen. Bak de taart zo mooi goudbruin in de oven op 190 graden voor zo'n 20 a 25min.
  • Als de taart mooi gebakken is, haal uit de oven en serveer direct.
    Werk eventueel nog af met wat extra fijngehakte basilicum en wat balsamico crème.
    Smakelijk
Trefwoord basilicum, bladerdeeg, doordeweeks recept, kerstomaten, mascarpone, mozzarella, tomaten