Ga terug
Op en top zomers deze makkelijke Carpaccio van tomaat met perzik, burrata en oregano pesto! Ideaal om als hoofdgerecht te serveren maar kan ook altijd bijgerecht bij een barbecue of picknick. Je kan kiezen om deze vegetarisch te houden of serveer met gedroogde ham of mortadella.

Carpaccio van tomaat met perzik, burrata en oregano pesto

Op en top zomers deze makkelijke Carpaccio van tomaat met perzik, burrata en oregano pesto! Ideaal om als hoofdgerecht te serveren maar kan ook altijd bijgerecht bij een barbecue of picknick. Je kan kiezen om deze vegetarisch te houden of serveer met gedroogde ham of mortadella.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 sneetjes brood (of 1/2 stokbrood, ciabatta, ...)
  • 5 a 6 rijpe tomaten (*)
  • 2 a 3 rijpe perziken
  • 1 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 2 bollen burrata (of vervang door mozzarella)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Mortadella of gedroogde ham optioneel

Oregano pesto

  • 50 gr amandelen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje look
  • 30 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 1/2 citroen (sap)
  • 50 gr oregano (vers)
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Oregano pesto

  • Begin met de amandelen kort te roosteren in een pan. Hou goed in de gaten dat ze niet aanbranden, laat ze lichtjes kleuren.
    Doe in een blender en mix deze alvast tot grove kruimels.
    Voeg hier vervolgens het teentje look, lente-ui,Parmezaanse kaas, zeste van citroen, citroensap, de blaadjes oregano, olijfolie, peper en zout aan toe. Mix tot een mooie gladde pesto. Bewaar in de koelkast.
    TIP ! Je kan natuurlijk ook klassieke pesto gebruiken (homemade of zelfgekochte)
  • Voor de croutons, snij het brood in kleine blokjes en doe in een mengkom
    Meng 2el van de oregano pesto met zo'n 1 a 2el olijfolie, zodat deze iets lopender wordt. Giet over het brood, meng kort en voorzichtig. Stort dit op een beklede bakplaat, spreid goed uit en bak de croutons mooi goudbruin in de oven op 170 graden. Hussel tijdens het bakken er ook even door.
    Eenmaal mooi goudbruin gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen.

Carpaccio

  • Snij je tomaten in zeer dunne plakjes, zorg dat je mes heel scherp is hiervoor.
    Ontpit de perziken en snij in dunne plakjes.
    Hak ook een rode ui en komkommer fijn.
    TIP! Dit kan je ook weer makkelijk op voorhand al doen.
  • Neem een groot serveerbord of schaal en wrijf een beetje in met olijfolie. Leg hierop de dunne plakjes tomaat, ze mogen een beetje overlappen. Kruid een beetje met peper en zout.
    Leg hierop de plakjes perzik, rode ui, komkommer, optioneel de mortadella of gedroogde ham, de croutons en burrata. Serveer direct met de resterende oregano pesto er apart bij.
    Smakelijk

Notities

(*) Ga voor lekkere, smaakvolle tomaten zoals bijvoorbeeld coeur de boeuftomaten, of kerstomaten, trostomaten. Ik gebruikte de toma'gusto tomaten en de kleurrijke kerstomaten van Stoffels. 
Trefwoord barbecue, burrata, carpaccio, croutons, oregano, pesto, picknick, tomaten