Ga terug
Deze gemakkelijke en gezonde Salade met geplette aardappelen, sperziebonen en yoghurtsaus ideaal als doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue. Je gaat trouwens de lekkerste patatjes ooit eten, namelijk geplet en lekker krokant gebakken in de oven.

Salade met geplette aardappelen, sperziebonen en yoghurtsaus

Deze gemakkelijke en gezonde Salade met geplette aardappelen, sperziebonen en yoghurtsaus ideaal als doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een barbecue. Je gaat trouwens de lekkerste patatjes ooit eten, namelijk geplet en lekker krokant gebakken in de oven.
Gang Bijgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 800 gr vastkokende aardappelen
  • 350 gr sperziebonen
  • 4 eieren
  • 1 lente-ui
  • 1/2 bussel radijsjes
  • 1 kropsla
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 5 el natuuryoghurt
  • 1 kl mayonaise
  • 1 kl mosterd

Instructies
 

  • Begin met de aardappelen in vieren te snijden. Schil ze vooral niet en leg ze in water. Breng ze vervolgens aan de kook met een snuifje zout in het water. Check of de aardappelen gaar zijn door er in te prikken met een vork. Giet dan af en laat ietwat of volledig afkoelen.
    TIP! Je kan dit perfect de dag voordien al doen.
  • Terwijl de patatjes staan te koken, kan je de sperziebonen gaan garen. Was ze eerst en snij vervolgens de puntjes eraf. Kook ze gaar in kokend water of je kan ze ook stomen. Eenmaal gaar, giet af en spoel goed onder koud water zo blijven ze mooi groen.
  • Kook ondertussen ook de eieren. Ik hou er van dat de dooier nog een beetje smeuig is binnenin, niet te lopend niet te hard. Reken op zo'n 7 a 8min koken.
    Leg ze vervolgens in een kom met koud water om af te koelen.
  • Vervolgens gaan we de aardappeltjes bakken in de oven. Verwarm hiervoor de oven voor op 200 graden en beleg 1 of 2 bakplaten met bakpapier.
    Neem een stukje aardappel en leg dit op de bakplaat met de schil naar boven. Druk ze nu plat met een glas (vind ik het makkelijkste) of kan ook met een vork of pureestamper. Doe dit met de rest van de patatjes. Zorg dat ze allemaal mooi naast elkaar liggen (niet overlappen). Wrijf ze allemaal goed in met olijfolie en kruid met wat zout. Bak ze nu mooi goudbruin
    TIP! Je kan de gebakken geplette aardappelen zowel warm, lauw als koud serveren
  • Ondertussen kan je de lente-ui fijnsnijden.
    Snij de radijsjes in dunne plakjes.
    Was de kropsla.
    Pel de eieren en halveer ze
  • Maak ook nog snel het yoghurtsausje. Meng hiervoor de yoghurt met de mayonaise en mosterd.
  • Serveer de geplette gebakken aardappeltjes met de sperziebonen, sla, radijsjes, eitjes en lente-ui. Serveer het sausje er apart bij.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, barbecue, bbq, bijgerecht, doordeweeks recept, eieren, prinsessenbonen, salade, sperziebonen, yoghurt