Ga terug
Ijs zonder ijsmachine, dat kan perfect met deze Semifreddo met kersen en pistache. Een typisch Italiaanse en super makkelijk dessertje dat eigenlijk een bevroren mousse is op basis van room, eitjes en suiker. Je kan hier weer eindeloos extra's gaan aan toevoegen, in dit geval kersen en pistachenoten.

Semifreddo met kersen en pistache

Ijs zonder ijsmachine, dat kan perfect met deze Semifreddo met kersen en pistache. Een typisch Italiaanse en super makkelijk dessertje dat eigenlijk een bevroren mousse is op basis van room, eitjes en suiker. Je kan hier weer eindeloos extra's gaan aan toevoegen, in dit geval kersen en pistachenoten.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediƫnten
  

  • 250 gr kersen
  • 80 gr pistachenoten (gepeld & ongezouten)
  • 360 ml room
  • 100 gr suiker
  • 4 eieren
  • 1 vanillestok
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 1 kl vlierbloesemsiroop (optioneel)

Instructies
 

  • Begin met het halveren van de kersen en verwijder de pit.
    Hak de pistachenoten grof.
    Zet beide even opzij.
  • Beleg de binnenkant van een cakevorm met plasticfolie. Je kan best de binnenkant een beetje invetten met wat olie, zo blijft de folie beter plakken.
    Zorg dat de folie ook een beetje overhangt zodat je de semifreddo makkelijk kan ontvormen.
  • Doe de room en 50gr suiker in een mengkom en klop deze op tot de textuur van de dikke yoghurt. Klop deze niet te stijf anders ga je deze niet makkelijk kunnen mengen.
    Doe de eieren, overige 50gr suiker, zaadjes van de vanillestok en zeste van citroen in een tweede kom (of de kom van je keukenmachine). Mix/klop deze bleek en schuimig. Het volume dient bijna te verdrievoudigen.
    Voeg er nu eventueel de vlierbloesemsiroop en de opgeklopte room aan toe meng met een spatel. Meng vooral niet te lang anders zal je er alle lucht uithalen.
  • Verdeel de helft van de kersen en pistachenoten over de bodem van de cakevorm.
    Giet hierover de helft van de mouse, gevolgd door de rest van de kersen, pistachenoten en de overige mousse.
    Het is normaal dat de kersen en pistachenoten naar beneden zakken.
  • Zet voor minstens 4h of langer in de diepvries.
    Haal zo'n 8 a 10min voor het serveren uit de diepvries. Snij dan in plakjes en serveer eventueel met nog wat extra kersen en/of pistachenoten.
    Smakelijk
Trefwoord dessert, ijs zonder machine, kersen, pistachenoten, semifreddo, zomers dessert