Dit Ijs met witte chocolade en frambozen moet je deze zomer gemaakt hebt! Super makkelijk en snel te maken waarvan je gewoon blijft smullen. Dit ijs recept kan je perfect als basis gebruiken en zelf gaan variëren met smaken en ingrediënten
5 a 6koekjes(ik gebruikte de Pariijse wafeltjes van Jules Destrooper)
Instructies
Doe de witte chocolade in een mengkom. Ik gebruikte chocolade druppels dan hoef je deze niet eerst fijn te hakken. Gebruik je een chocoladereep, hak deze dan eerst fijn.
Doe 100ml room en de suiker in een kookpotje en breng zachtjes tot net aan het kookpunt. Roer af en toe zodat de suiker kan oplossen. Eenmaal dit bijna kookt, giet over de witte chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten en je een mooi glad papje krijgt. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.Voeg er dan vervolgens de resterende room, melk en de zaadjes van de vanillestok. Roer goed los. Zet dit nu voor een paar uur of een nachtje in de koelkast zodat dit mengsel echt koud is alvorens we het ijs gaan draaien. TIP! Gebruik je de ijskom van KitchenAid, dan dien je deze eerst een nachtje al in de diepvries te zetten.
Giet het koude mengsel in je ijskom of ijsmachine en draai er ijs van.Op het laatste voeg je de frambozen en verkruimelde koekjes toe, laat nog even mengen.Je kan de frambozen in z'n geheel toevoegen of eerst een beetje pletten met een vork en dan toevoegen. Schep het ijs in een diepvriesdoos en laat nog iets harder worden in de diepvries.Smakelijk!