Ga terug
Zet deze Chocolate chip granola alvast op je lijstje om te maken. Zo lekker, gezond en enorm makkelijk om te maken. Wat deze granola zo lekker maakt is de stukjes chocolade en vanille. Ideaal voor tijdens het ontbijt en tussendoortje samen met yoghurt en fruit

Chocolate chip granola

Zet deze Chocolate chip granola alvast op je lijstje om te maken. Zo lekker, gezond en enorm makkelijk om te maken. Wat deze granola zo lekker maakt is de stukjes chocolade en vanille. Ideaal voor tijdens het ontbijt en tussendoortje samen met yoghurt en fruit
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 100 gr cashewnoten
  • 250 gr havermout (fijne of grove)
  • 25 gr amandelschaafsel
  • 50 gr kokosrasp
  • 2 el chiazaad
  • 2 el sesamzaad
  • 50 gr gepofte spelt of quinoa (optioneel)
  • 1,5 tl vanille extract
  • 4 el zonnebloemolie (of gesmolten kokosolie)
  • 3 el agavesiroop (of maple syrup of honing)
  • Snuifje zout
  • 75 gr pure chocolade (druppels of reep)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Beleg een ruime bakplaat met bakpapier.
  • Hak de cashewnoten grof en doe in een mengkom samen met alle ingrediĆ«nten, enkel de chocolade voeg je nog niet toe.
    Meng goed tot een ietwat plakkerige massa.
    Schep op de bakplaat en spreid goed uit.
    Bak voor zo'n 30min in de oven, schep de granola om 10min om tijdens het bakken.
  • Haal de granola uit de oven en strooi er de chocolade over. Roer niet. De chocolade zal zo smelten en voor heerlijke chocolade clusters zorgen.
    TIP ! Gebruik je een reep chocolade, hak dan eerst fijn.
    Laat de granola zo volledig afkoelen en de chocolade terug ietwat uitharden.
    Eenmaal volledig afgekoeld en de chocolate terug ietwat uitgehard, bewaar dan in een luchtdichte bokaal.
    Smakelijk!
Trefwoord cashewnoten, chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, sesamzaad, vanille