Ga terug
Onweerstaanbaar lekker zijn deze Crumble muffins met frambozen. Ze zijn heerlijk luchtig, fris en enorm makkelijk en snel te maken. Het geheim van deze cakejes zijn de karnemelk en zure room die we aan het deeg toevoegen. De frambozen kan je trouwens eenvoudig vervangen door eender welk fruit.

Crumble muffins met frambozen

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Crumble muffins met frambozen. Ze zijn heerlijk luchtig, fris en enorm makkelijk en snel te maken. Het geheim van deze cakejes zijn de karnemelk en zure room die we aan het deeg toevoegen. De frambozen kan je trouwens eenvoudig vervangen door eender welk fruit.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm
  • Optioneel > papieren vormpjes

Ingrediënten
  

Crumble

  • 45 gr boter
  • 60 gr patisseriebloem
  • 75 gr suiker
  • 30 gr havermout

Muffins

  • 115 gr boter
  • 240 gr patisseriebloem
  • 3 gr bakpoeder
  • 3 gr baking soda
  • 1 snuifje kaneel
  • 200 gr suiker
  • 2 eieren
  • 120 ml karnemelk
  • 60 gr zure room
  • 1 tl vanille
  • 200 gr frambozen

Instructies
 

Crumble

  • Begin met het maken van de crumble.
    Hiervoor smelt je eerst de boter op een zacht vuurtje.
  • Doe de bloem, suiker en havermout in een kommetje en giet hierover de gesmolten chocolade. Meng goed tot je een crumble krijgt.
    Zet even opzij.

Muffins

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Gebruik je een siliconen muffin/cupcake bakvorm, dan hoef je deze niet te beleggen met papieren muffin vormpjes.
    Gebruik je een metalen bakvorm, leg er dan eerst papieren vormpjes in.
  • Begin opnieuw met de boter te smelten op een zacht vuurtje.
    Ondertussen kan je de bloem zeven en mengen met het bakpoeder, baking soda en kaneel. Zet even opzij.
  • Doe de suiker, eitjes, karnmelk, zure room, vanille en gesmolten boter in een mengkom.
    Meng of mix kort tot je een gladde massa hebt. Je hoeft dit echt niet schuimig of romig op te kloppen.
    Voeg het bloem mengsel toe en meng/mix opnieuw kort tot je een mooi glad deeg hebt.
    Als laatste voeg je de frambozen toe en spatel deze nog even kort onder het deeg.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes, dit gaat trouwens het makkelijkste met een ijsschep.
    Vul de vormpjes voor zo'n 2/3 met het deeg.
    Strooi de crumble royaal over elk vormpje.
    Bak de muffins mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 25 a 30min. Check met een satéprikker of de muffins gaar zijn binnenin.
    Haal uit de oven en laat eerst zo'n 15min afkoelen in de vorm, ontvorm dan en laat verder afkoelen op een rooster
    Smakelijk!
Trefwoord bakken, crumble, frambozen, karnemelk, muffins, zure room