Ga terug
Op zoek naar een hapje voor tijdens de borrel of de apéro, met deze gemakkelijk pizza dip ga je scoren bij zowel groot als klein. Deze dip bestaat uit laagje kaas met roomkaas, geraspte kaas en Parmezaanse kaas. Nog wat salami, geroosterde tomaten en mozzarella. Simpel en lekker!

Pizza dip

Op zoek naar een hapje voor tijdens de borrel of de apéro, met deze gemakkelijk pizza dip ga je scoren bij zowel groot als klein. Deze dip bestaat uit laagje kaas met roomkaas, geraspte kaas en Parmezaanse kaas. Nog wat salami, geroosterde tomaten en mozzarella. Simpel en lekker!
Gang hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

Pizza dip

  • 3 tomaten
  • 1,5 +1 tl oregano
  • 50 gr Parmezaanse kaas +2el voor de tomaten
  • 225 gr roomkaas type Philadelhia
  • 1 el basilicum (gedroogd)
  • 170 gr geraspte kaas (ik koos voor geraspte mozzarella)
  • 100 gr salami (*)
  • 150 gr mozzarella
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Crackers

  • 1 afbak stokbrood
  • 1 el rozemarijn (gedroogd)
  • 1 el tijm (gedroogd)
  • 1 el basilicum (gedroogd)
  • Olijfolie

Instructies
 

Pizza dip

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Beleg een ruime bakplaat met bakpapier.
    Snij de tomaten in dunnen plakkjes en leg ze op de bakplaat. Laat ze niet overlappen.
    Strooi er de 1tl oregano, 2el fijngeraspte Parmezaanse kaas, peper en zout over. Giet ook zo'n 2el olijfolie over de tomaten.
    Bak de tomaten mooi goudbuin en tot waneer ze aan de rand beginnen te karameliseren. Reken op zo'n 20min.
    Haal uit de oven.
  • Ondertussen kan je alle ingrediënten al mengen voor de onderste kaaslaag.
    Hiervoor meng je roomkaas, 1,5tl oregano, 50gr fijngeraspte Parmezaanse kaas, basilicum, geraspte kaas, peper en zout. Schep dit mengsel in een ruime ovenschaal en bedek er de bodem mee.
  • Als de tomaten mooi gebakken zijn, haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 graden. Zet de ovenschaal met de kaaslaag in de oven en bak alvast voor zo'n 15min.
  • Ondertussen kan je de salami fijnsnijden en ook de mozzarella in fijne plakjes snijden.
  • Na 15min bakken, haal je de ovenschaal uit de oven. Strooi de salami over de warme smeuige kaas. Verdeel hierover de tomaten, nu mogen ze wel overlappen. Werk af met de plakjes mozzarella.
    Bak nog eens voor zo'n 10min tot de mozzarella mooi gesmolten is en lichtjes goudbruin is.
    Serveer direct met crackers.

Crackers

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Beleg een bakplaat met bakpapier
    Snij het afbak stokbrood in dunne plakjes en leg ze op de bakplaat.
    Wrijf de plakjes in met wat olijfolie, strooi er de kruiden over.
    Bak voor zo'n 12 a 15min in de oven tot ze mooi goudbruin gebakken zijn.
    Laat afkoelen alvorens te serveren.

Notities

(*) gebruik dunnen sneetjes salami. Je kan voor een klassieke salami gaan of eentje met look. Je zou ook voor een Italiaanse salami kunnen gaan of zelfs chorizo. Hier 
Trefwoord borrelhapje, dip, hapje, kaas, mozzarella, pizza, roomkaas, tomaten