Ga terug
Deze borrelkrans is een originele manier van een borrelplank. We beleggen krokant bladerdeeg met kruidenkaas, een assortiment aan kaas, gedroogde ham, salami en heerlijke Boursin Roomkaas truffels. Een originele en heel gemakkelijke manier om te borrelen of voor de apéro.

Borrelkrans

Deze borrelkrans is een originele manier van een borrelplank. We beleggen krokant bladerdeeg met kruidenkaas, een assortiment aan kaas, gedroogde ham, salami en heerlijke Boursin Roomkaas truffels. Een originele en heel gemakkelijke manier om te borrelen of voor de apéro.
Gang apero, Borrelhapje
Porties 6

Ingrediënten
  

Boursin roomkaas truffels

  • 125 gr roomkaas (type Boursin Zacht & Romig natuur)
  • 25 gr amandelschaafsel
  • 30 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • +/- 50 a 70gr bieslook (of andere fijne kruiden zoals peterselie, kervel, ...)

Borrelkrans

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 350 gr kruidenkaas (type Boursin Zacht & Romig look & fijne kruiden)
  • 100 gr kaasblokjes (jonge of oude kaas)
  • +/- 80 gr Tête de Moine kaas (of Passendale, Postel, Manchego, ...)
  • 80 gr Ganda Ham
  • 80 gr Prosciutto ham
  • 100 gr salami (in fijne plakjes)
  • Radijsjes & kerstomaten

Instructies
 

Roomkaas Boursin truffels

  • Klop de roomkaas los en voeg er het amandelschaafsel en Parmezaanse kaas aan toe. Meng goed. Laat dit mengsel zo'n 30min of langer opstijven.
    Rol kleine balletjes van het mengsel.
    TIP ! De balletjes rollen kan je makkelijk de dag voordien al doen.
  • Enkele uren voor het serveren haal je de balletjes door de fijngesneden kruiden.
    Bewaar in de koelkast.

Borrelkrans

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Rol het bladerdeeg uit. Je kan het deeg in zijn geheel laten of snij er een krans uit.
    Wrijf in met wat losgeklopt ei en bak mooi goudbruin in de oven.
    Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens te beleggen.
  • Klop de kruidenkaas los en doe in een spuitzak met spuitmondje voor het mooiste effect.
    Leg het bladerdeeg op een serveerbord of plank en spuit toefjes van de kruidenkaas op het deeg. Zorg er voor dat dit helemaal bedekt is.
    Verdeel nu de kaas, ham, salami en de Boursin truffels over de krans.
    Werk af met wat radijsjes en kerstomaatjes.
    Serveer
Trefwoord apero, bladerdeeg, borrelhapje, boursin, gedroogde ham, kruidenkaas, roomkaas, salami