Ga terug
Lekker, snel klaar, gemakkelijk te maken en zo lekker ... zo kan je deze overheerlijke pizzabroodjes het beste omschrijven. We beleggen hiervoor zachte broodjes ofwel sandwiches met tomatensaus, salami, geraspte kaas en mozzarella. Iedereen zal er van smullen en is ideaal als avondmaal maar ook als hapje bij de apéro of borrel.

Pizzabroodjes

Lekker, snel klaar, gemakkelijk te maken en zo lekker ... zo kan je deze overheerlijke pizzabroodjes het beste omschrijven. We beleggen hiervoor zachte broodjes ofwel sandwiches met tomatensaus, salami, geraspte kaas en mozzarella. Iedereen zal er van smullen en is ideaal als avondmaal maar ook als hapje bij de apéro of borrel.
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 6 a 8 zachte broodjes / sandwiches
  • 150 gr passata of pizzasaus
  • 12 sneetjes chorizo of andere salami
  • 200 gr mozzarella
  • 150 gr semi-gedroogde tomaten (=optioneel)
  • 25 gr Parmezaanse kaas (fijngeraspt)
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 2 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 snuifje chilivlokken (of vervang door cayennepeper)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Halveer de broodjes/sandwiches zodat je een onderste en bovenste helft hebt.
    Leg de onderste helft op de bakplaat.
    Wrijf ze royaal in met de passata gevolgd door plakjes chorizo, sneetjes mozzarella, fijne sneetjes zongedroogde tomaten en strooi er de helft van de Parmezaanse kaas over.
    Leg hierop de bovenste helft van de broodjes.
  • Maak nu de kruidenolie om de broodjes mee in te wrijven. Meng hiervoor de olijfolie met fijngehakte (of geperste) look, de resterende Parmezaanse kaas, basilcum, oregano en chilivlokken.
    Wrijf hiermee de broodjes in.
  • Dek de broodjes af met aluminiumfolie en bak ze zo eerst 10min in de oven.
    Verwijder daarna de folie en bak nog eens 10min.
    Serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord apero, borrelhapje, chorizo, doordeweeks recept, hapje, mozzarella, pizza