Ga terug
Deze Pannenkoek uit de oven met bessen is nog gemakkelijker dan de klassieke versie. Je giet het deeg in een ovenschaal, voeg wat extra toppings toe en bak in de oven. Eén grote pannenkoek waarvan je gelijktijdig kan genieten. Gemakkelijk, snel, gezond, luchtig door de yoghurt en zo lekker en ideaal voor bij het ontbijt of brunch voor Pasen.

Pannenkoek uit de oven met bessen

Deze Pannenkoek uit de oven met bessen is nog gemakkelijker dan de klassieke versie. Je giet het deeg in een ovenschaal, voeg wat extra toppings toe en bak in de oven. Eén grote pannenkoek waarvan je gelijktijdig kan genieten. Gemakkelijk, snel, gezond, luchtig door de yoghurt en zo lekker en ideaal voor bij het ontbijt of brunch voor Pasen.
Gang brunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 5

Equipment

  • Bakplaat

Ingrediënten
  

  • 250 gr patisseriebloem
  • 25 gr suiker
  • 6 gr bakpoeder
  • 3 gr baking soda
  • 360 gr yoghurt
  • 180 ml melk
  • 2 eieren
  • 2 tl vanille essence
  • 2 el gesmolten kokosolie (of gesmolten boter)
  • 200 gr frambozen (vers of diepvries - of andere bessen)
  • confituur of vruchten compote
  • 50 gr chocolade (melk, puur of witte)
  • 1 handvol amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg de bodem van je bakplaat met bakpapier en vet de zijkanten goed in. Dit is belangrijk om je pannenkoek er gemakkelijk uit te krijgen.
  • Begin met de droge ingrediënten te mengen namelijk de bloem (zeef deze eerst), suiker, bakpoeder en baking soda. Zet even opzij.
    Doe de yoghurt, melk, eieren, gesmolten kokosolie en vanille in een mengkom. Mix of roer dit even los. Voeg er de droge ingrediënten aan toe en mix of roer tot een dik deeg.
    Giet het deeg in de bakplaat en spreid goed uit zodat de hele vorm bedekt is. Verdeel er de frambozen over en enkele koffielepels confituur of vruchten compote.
    Gebruik je een chocoladereep, hak deze dan fijner of je kan ook chocolade druppels gebruiken, deze hoef je niet fijn te hakken. Verdeel de chocolade over het deeg en strooi er ook het amandelschaafsel over
  • Bak de pannenkoek mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 20 a 25min. Je zal zien dat de pannenkoek ietwat zal rijzen tijdens het bakken maar eenmaal uit de oven zal ie rustig inzakken.
  • Eenmaal gebakken, haal uit de oven en serveer direct met nog wat extra frambozen en chocolade. Serveer er honing of maple syrup apart bij
    Smakelijk
Trefwoord brunch, chocolade, frambozen, ontbijt, pannenkoeken, tussendoortje, yoghurt