Ga terug
Onweerstaanbaar lekker zijn deze Paasei koekjes, gemaakt met de M&M paaseitjes. Ze zijn enorm gemakkelijk, snel te maken en een leuke activiteit om samen met de kids te doen. Het geheim van deze heerlijke krokante koekjes is de roomkaas in het deeg.

Paasei koekjes

Onweerstaanbaar lekker zijn deze Paasei koekjes, gemaakt met de M&M paaseitjes. Ze zijn enorm gemakkelijk, snel te maken en een leuke activiteit om samen met de kids te doen. Het geheim van deze heerlijke krokante koekjes is de roomkaas in het deeg.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 8

Equipment

  • Bakplaat

Ingrediënten
  

  • 175 gr M&M Paaseitjes + extra voor afwerking (*)
  • 250 gr patisseriebloem
  • 3 gr baking soda
  • 3 gr maizena
  • 115 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 115 gr roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150 gr suiker
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence

Instructies
 

  • Begin met de M&M's iets fijner te hakken of je kan dit ook met een blendertje doen. Dit hoeft niet super fijn te zijn, je mag nog een beet hebben. Zet ze even opzij.
  • Zeef de bloem en voeg er de baking soda en maizena aan toe. Meng kort en zet even opzij.
  • Doe de zachte boter en roomkaas in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix mooi glad en romig voor een paar minuten.
    Voeg er vervolgens de gewone suiker en bruine suiker aan toe en mix opnieuw glad en romig.
    Doe er het ei en vanille essence bij en mix tot een mooie gladde massa.
    Voeg nu het bloem mengsel toe en mix kort tot een stevig deeg.
    Als laatste voeg je er de gehakte M&M's bij, ja de gehele hoeveelheid 😃! Meng nog even kort.
    Laat het deeg nu minstens 1h (mag ook langer) opstijven in de koelkast.
  • Verwam de oven voor op 175 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Rol balletjes van zo'n 2 a 3cm diameter, duw ze dan iets platter (zoals een hamburgertje) en leg op de bakplaat. Je hoeft niet super veel plaats tussen de balletje te laten. Ze zetten ietwat uit tijdens het bakken maar niet veel.
    TIP ! Je zal de koekjes in de verschillende porties moeten bakken. Bewaar het deeg ondertussen altijd in de koelkast.
    Bak de koekjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 12 a 14min. Ze zullen nog wak aanvoelen als ze uit de oven komen.
    Als de koekejs uit de oven komen, duw er meteen nog wat extra M&M's in. Dit moet je echt doen als ze uit de oven komen wanneer de koekjes nog wak zijn.
    Laat de koekjes nu eerst 8 a 10min afkoelen en opstijven op de bakplaat, leg ze daarna op een rooster om verder volledig te laten afkoelen.
  • Bewaar de koekjes luchtdit
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan hier ook de gewone M&M's (zonder noten) voor gebruiken als je de Paaseitjes niet meer vind. 
Trefwoord bakken, koekjes, lekker en eenvoudig, m&m's, paaseitjes, pasen, roomkaas