Ga terug
Op en top feestelijk is deze charlotte taart met witte chocolade en toch is ze zeer gemakkelijk en snel te maken. Het ideale dessert voor Pasen. Achter dat laagje lange vinger koekjes zal je een witte chocolademousse vinden met citroen en afwerken doen we met aardbeien

Charlotte taart met witte chocolade

Op en top feestelijk is deze charlotte taart met witte chocolade en toch is ze zeer gemakkelijk en snel te maken. Het ideale dessert voor Pasen. Achter dat laagje lange vinger koekjes zal je een witte chocolademousse vinden met citroen en afwerken doen we met aardbeien
5 van 1 stem
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • Springvorm 20 a 22cm

Ingrediƫnten
  

  • +/- 300 a 400 gr lange vingers
  • 240 gr witte chocolade (+extra voor de lange vingers)
  • 310 gr melk
  • 35 gr suiker
  • 3 eigelen
  • 15 gr maizena
  • 3 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 1 tl vanille
  • 40 ml citroensap
  • 1,5 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 250 ml room
  • Aardbeien

Instructies
 

  • We beginnen eerst met de springvorm te bekleden met bakpapier, zowel de bodem als zijkanten. Voor de zijkanten, je kan deze best eerst wat invetten. Zo zal het bakpapier beter blijven kleven.
  • Bedek dan de bodem volledig met lange vinger koekjes. Je zal er enkele moeten breken om ze mooi te laten passen. Zet even opzij
  • Dan gaan we de mousse maken.
    Breek de chocolade in kleine stukjes, doe in een kom en zet even opzij.
    Week de blaadjes gelatine in koud water.
    Doe de melk in een kookpotje en breng zachtjes aan de kook. Ondertussen meng je de suiker, eigelen en maizena in een kommetje tot een glad papje. Giet hierbij een deel van de kokende melk. Roer goed los en giet nu alles terug in het kookpotje. Laat nu al roerend indikken. Blijf goed roeren zodat er geen brokjes in komen of aan de bodem aanbakt. Als dit mooi is ingedikt tot een pudding. Haal van het vuur en voeg meteen de uitgeknepen blaadjes gelatine toe samen met de vanille. Roer even zodat deze kunnen smelten.
    Giet deze warme pudding vervolgens meteen over de stukjes chocolade. Roer goed zodat de chocolade kan smelten en je een mooi glad mengsel krijgt. Als laatste voeg je het citroensap en zeste van citroen toe. Meng nog even kort. Laat dit mengsel nu afkoelen tot kamertemperatuur.
    Is dit mengsel afgekoeld tot kamertemperatuur, klop dan de room stijf op. Klop natuurlijk ook niet te stijf want je moet deze nog makkelijk kunnen mengen. Voeg de opgeklopte room onder het witte chocolade mengsel en meng met een spatel. Meng niet te lang anders zal al de lucht eruit gaan.
    Giet deze mousse dan bovenop de koekjes in de springvorm. Spreid mooi en egaal uit met een lepel. Zet in de koelkast voor minstens 4 a 5min of beter een nachtje
  • Je zou deze taart gewoon zo kunnen serveren en ze bovenop nog decoreren met de aardbeien en eventueel wat paaseitjes.
    Of je kan rondom de taart nog lange vinger koekjes schikken zoals ik heb gedaan. Ik heb zelf de koekjes nog voor een deel in wat gesmolten chocolade gedipt. Om de koekjes goed aan de taart te laten kleven, gebruik je best wat gesmolten chocolade.
    Smakelijk
Trefwoord aardbeien, chocolade, chocolademousse, citroen, lange vinger koekjes, pasen, taart, witte chocolade