Ga terug
Deze hartige wafels met spinazie zijn ideaal voor op ieder moment namelijk brunch, lunch of doordeweeks avondmaal. Met de gerookte zalm zijn ze ook perfect voor de Paasbrunch. Deze gezonde wafels maak je gewoon helemaal in je blender.

Hartige wafels met spinazie

Deze hartige wafesl met spinazie zijn ideaal voor op ieder moment namelijk brunch, lunch of doordeweeks avondmaal. Met de gerookte zalm zijn ze ook perfect voor de Paasbrunch. Deze gezonde wafels maak je gewoon helemaal in je blender.
Gang brunch, Hoofdgerecht, lunch
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediƫnten
  

  • 150 gr spinazie (diepvries of vers)
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 150 gr bloem
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Gebruik je diepvries spinazie, laat deze de avond voordien dan al uitlekken. Al het vocht moet er namelijk uit. Wring goed uit
    Gebruik je verse spinazie dan blend je deze gewoon samen met de overige ingredienten. Het kan wel zijn als je het beslag even laat staan dat deze wat waterig wordt. Maak het beslag dan en bak meteen de wafels.
  • Doe de melk en eieren in een blender en mix kort.
    Voeg hier nu de overige ingrediƫnten aan toe namelijk de spinazie (ofwel de goed uitgewrongen diepvries spinazie), bloem, peterselie, bieslook, peper en zout. Mix tot een glad beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet wat in met olie of boter.
    Schep zo'n 1el of makkelijker 1 ijsschep van het beslag in het wafelijzer.
    Bak de wafels mooi gaar en lichtjes goudbruin.
    Eenmaal gebakken, serveer direct. Echter koud zijn de wafels ook lekker.
  • Serveer de wafels met wat gerookte zalm, labneh (=uitgelekte yoghurt) of wat losgeklopte roomkaas en tomatenblokjes.
    Smakelijk
Trefwoord brunch, gezonde lunch, hartige wafels, paasbrunch, pasen, spinazie, wafels