Ga terug
Pasen is op komst en deze no bake Paas cheesecake is het ideale feestelijke dessert. Deze kaastaart is zo gemakkelijk en snel om te maken, ze wordt niet gebakken en je kan ze makkelijk op voorhand al maken. Het lekkere aan deze taart is de witte chocolade en de M&M's.

Paas Cheesecake

Pasen is op komst en deze no bake Paas cheesecake is het ideale feestelijke dessert. Deze kaastaart is zo gemakkelijk en snel om te maken, ze wordt niet gebakken en je kan ze makkelijk op voorhand al maken. Het lekkere aan deze taart is de witte chocolade en de M&M's.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • Springvorm van +/- 20 a 22cm

Ingrediƫnten
  

  • 80 gr boter
  • 150 gr droge koekjes (type Maria koekjes)
  • 175 gr witte chocolade
  • 3 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 3 sinaasappelen (sap)
  • 250 gr roomkaas (type philadelphia)
  • 100 gr suiker
  • 1 tl zeste van sinaasappel
  • 1 tl vanille essence
  • 150 ml room
  • 250 gr M&M paaseitjes (gebruik de Speckled Eggs)
  • Frambozen & chocolade paaseieren (ter decoratie)

Instructies
 

  • Begin eerst met je springvorm te bekleden, zowel bodem als zijkanten met bakpapier. Voor de zijkanten, vet je deze best eerst in met wat boter zodat het papier beter blijft kleven.
  • Voor de bodem.
    Hiervoor smelt je eerst boter en maal je koekjes tot fijne kruimels.
    Meng beide en strooi over de bodem van de vorm.
    Duw goed aan met een lepel of de bodem van een glas zodat deze helemaal egaal bedekt is.
    Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  • Voor de vulling.
    Smelt de chocolade au-bain maire, eenmaal gesmolten laat ietwat afkoelen. Zorg er wel voor dat deze niet terug hard wordt.
    Laat de gelatine weken in koud water. Pers ondertussen de sinaasappelen uit, doe in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt (laat niet koken). Haal van het vuur, voeg de geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Zet even opzij.
    Doe 150gr van de M&M paaseitjes in een blender en maal ze grof. Er mogen nog grote stukjes tussenzitten. Je zou dit ook zelf met een mes kunnen doen.
    Doe de roomkaas, suiker, zeste van sinaasappel en vanille in een mengkom en mix tot een glad mengsel voor zo'n 1min. Voeg hier de gesmolten chocolade en sinaasappelsap aan toe. Mix opnieuw tot een mooi glad romig mengsel.
    Klop in een aparte kom de room stijf op. Klop ook niet te lang, je dient de room nog makkelijk onder het roomkaas mengsel te kunnen spatelen.
    Voeg de opgeklopte room toe aan het roomkaas mengsel en spatel dit met de hand tot deze mooi gemengd is. Meng niet te lang want dit moet nog lekker luchtig zijn.
    Als laatste voeg je de gemalen M&M's toe en meng nog even kort met een spatel. Giet dit mengsel bovenop de koekjeskorst, spreid goed uit en laat een paar uur of nachtje opstijven in de koelkast.
  • Decoreer de cheesecake met chocolade paaseieren, frambozen en de resteren M&M's.
    Smakelijk
Trefwoord cheesecake, kaastaart, paaseieren, paaseitjes, roomkaas, sinaasappel, witte chocolade