Wortelcake met roomkaas
Dit recept voor wortelcake met roomkaas is gewoon het perfecte dessert voor Pasen of ieder moment voor bij de koffie. Dit basisrecept voor carrot cake is zo lekker, zo gemakkelijk te maken, lekker kruidig en smeuig. Maak hem extra door een tulband bakvorm te gebruiken
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang dessert, Tussendoortje
Roomkaas laagje
- 330 gr roomkaas (type philadelphia)
- 50 gr suiker
- 1 ei
- 1 tl vanille essence
Wortelcake
- 315 gr Patisseriebloem
- 6 gr bakpoeder
- 3 gr baking soda
- 1,5 tl five spice kruiden (of vervang door kaneel)
- 350 gr bruine suiker (=cassonade)
- 240 ml zonnebloemolie
- 135 gr appelmoes
- 4 eieren
- 1 tl vanille essence
- 1,5 tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)
- 250 gr gerapste wortelen
- 150 gr rozijnen
- 90 gr walnoten (grof gehakt)
Glazuur
- 120 gr poedersuiker
- 2 a 3 el sinaasappelsap (vers)
Roomkaas laagje
We gaan beginnen met het roomkaas laagje voor binnenin de cake.Hiervoor doe je de roomkaas in een mengkom en klop deze romig (met handmixer of keukenmachine als je deze hebt) voor zo'n 1min.Voeg hier vervolgens de suiker, ei en vanille essence aan toe en mix nog even kort tot een mooi glad egaal mengsel. Zet even opzij terwijl je het deeg van de cake gaat maken.
Glazuur
Als de cake volledig is afgekoeld, kan je de glazuur gaan maken.Zeef hiervoor eerst de poedersuiker en voeg dan 1el van het sinaasappelsap toe. Meng goed, is het nog te droog, voeg nog een eetlepel toe. Het mag echt niet te vloeibaar zijn, anders zal je niets van de glazuur zien. Het moet echt een dikkere massa zijn maar niet droog. Giet de glazuur bovenop de cake en duw een beetje met een lepel zodat de glazuur van de cake kan lopen.Laat de glazuur nog even uithardenSmakelijk
Trefwoord bakken, bundt cake, cake, carrot cake, roomkaas, tulband, wortelcake