Pasta met tomatensaus, spek en gehakt
Heerlijk gemakkelijk comfort food, dat is deze pasta met tomatensaus, spek en gehakt. Ik gebruikte pastaschelpen in dit receptje, maar je kan hier eender welke pastasoort gebruiken. Bij deze super smaakvolle pasta wordt nog opgeklopte ricotta geserveerd en krokant gebakken boerenkool
- 300 gr gerookt spek (in kleine blokjes of reepjes)
- 3 sjalotten
- 500 gr gehakt
- 3 teentjes look
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 800 gr passata
- 1 bouillonblokjes (kip of groente)
- 400 gr pastaschelpen (of andere pasta)
** Voor de krokante boerenkool **
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ofwel gebruik je reeds fijngesneden boerenkool uit de supermarkt of snij je de bladere zelf in fijnere stukjes. Reken op zo'n 200 a 250 gr. Leg dit op een ruime beklede bakplaat, overgiet met wat olijfolie en kruiden met peper en zout. Bak ze mooi krokant in de oven voor zo'n 10 a 15min, de randjes zullen lichtjes beginnen kleuren ook.
** Voor de opgeklopte ricotta **
Doe zo'n 250gr ricotta in een foodprocessor of in een mengkom en gebruik je handmixer. Voeg een beetje zout, peper en citroensap toe. Mix/klop op hoge snelheid tot een mooi romige massa.
Trefwoord boerenkool, gehakt, pasta, pastaschelpen, ricotta, spek, tomatensaus