Ga terug
Deze gemakkelijk te maken wentelteefjes met choco is gewoon smullen en ideaal als ontbijt of brunch! We verwerken restjes brood, croissants of sandwiches in dit heerlijke eenvoudige receptje samen met zelfgemaakte en super snelle chocopasta. In zowel het verloren brood als de choco verwerken we gecondenseerde melk.

Wentelteefjes met choco

Deze gemakkelijk te maken wentelteefjes met choco is gewoon smullen en ideaal als ontbijt of brunch! We verwerken restjes brood, croissants of sandwiches in dit heerlijke eenvoudige receptje samen met zelfgemaakte en super snelle chocopasta. In zowel het verloren brood als de choco verwerken we gecondenseerde melk.
5 van 2 stemmen
Gang brunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Choco

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • 2 el hazelnootpasta (of pindakaas werkt ook)
  • 200 gr pure chocolade (je kan ook melk chocolade gebruiken)
  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)

Wentelteefjes

  • 2 eieren
  • 60 ml gecondenseerde melk
  • 120 ml kokosmelk
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 tl zeste van limoen
  • 4 sneden brood (of croissants of sandwiches)
  • Olie of boter
  • vers fruit

Instructies
 

Choco

  • Doe de gecondenseerde melk en de hazelnootpasta in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Roer goed zodat de notenpasta kan smelten.
    Voeg vervolgens de chocolade in kleine blokjes toe en roer goed tot deze gesmolten is.
    Als laatste doe je de zachte boter er bij en roer goed tot deze ook gesmolten is en je een mooie gladde pasta hebt.
    Giet de choco in een bokaaltje en laat eerst afkoelen op kamertemperatuur.
    Bewaar vervolgens in de koelkast.

Wentelteefjes

  • Doe de eieren, gecondenseerde melk, kokosmelk, kaneel en zeste van limoen in een ruime kom en roer tot een glad papje.
  • Verhit alvast een pan met olie of klontje boter
  • Haal de sneetjes brood door het papje. Laat zeker 2 a 3min goed weken en leg ze vervolgens in de pan en bak ze mooi goudbruin langs beide kanten;
    Als je croissants of sandwiches gebruikt, kan je deze best eerst halveren.
  • Serveer de wentelteefjes met de choco en vers fruit
    Smakelijk
Trefwoord brunch, choco, chocolade, chocopasta, ontbijt, restjes, wentelteefjes