Ga terug
Ontbijten met taart? Ja dat kan met deze gezonde en voedzaame ontbijttaart met frambozen, die ook nog eens gemakkelijk en snelt te maken is. De korst bestaat uit een mix van havermout, dadels en noten. De vulling is niet meer dan frambozen, kokosmelk en gelatine.

Ontbijttaart met frambozen

Ontbijten met taart? Ja dat kan met deze gezonde en voedzaame ontbijttaart met frambozen, die ook nog eens gemakkelijk en snelt te maken is. De korst bestaat uit een mix van havermout, dadels en noten. De vulling is niet meer dan frambozen, kokosmelk en gelatine.
5 van 1 stem
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Taartvorm of springvorm +/- 20cm

Ingrediƫnten
  

Korst

  • 90 gr havermout
  • 85 gr amandelen
  • 5 Medjool dadels
  • 1,5 el cacaopoeder
  • 3 el gesmolten kokosolie

Vulling

  • 2 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 150 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 240 ml kokosmelk (uit blik)
  • 2,5 el agavesiroop (of andere zoetstof)
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el limoensap

Instructies
 

Korst

  • Doe de havermout en amandelen in een blender en maal tot grove stukjes.
    Voeg ontpitte dadels toe en mix tot een kruimige ietwat plakkerige massa.
    Voeg er de cacao en kokosolie aan toe en mix nog even kort tot een ietwat plakkerige deegbal. Is dit nog iets te droog, voeg 1 a 2el water aan toe.
  • Verdeel het deeg over de taartvorm of in de springvorm.
    Gebruik je een springvorm (is iets gemakkelijker) bekleed dan zowel de bodem als zijkanten met bakpapier. Laat opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Vulling

  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
    Haal de frambozen door een zeef en vang het sap op. Gebruik je frambozen uit de diepvries, laat deze dan eerst ondooien
    Doe het frambozensap in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen smelten. Laat ietwat afkoelen.
  • Doe de kokosmelk in een blender samen met het frambozensap, agavesiroop, vanille en limoensap. Mix kort tot een glad mengsel en giet in de taartvorm of de springvorm.
    Laat enkele uren of nachtje opstijven.
    Serveer de taart met vers fruit
    Smakelijk
Trefwoord amandelen, frambozen, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, kokosmelk, lactosevrij, ontbijt, ontbijttaart