Deze havermout poffertjes smaken op ieder moment van de dag zowel als ontbijt of vieruurtje en je hebt er geen speciale poffertjespan voor nodig. Deze poffertjes zijn gezond, glutenvrij en super lekker waar iedereen van zal smullen.
honing of maple syrup of agavesiroopom te serveren
Instructies
Begin met het fijnmalen van de havermout in een blender.
Doe de eieren, yoghurt en suiker in een mengkom en mix/klop los tot een gladde massa.Voeg de fijngemalen yoghurt toe samen met het kaneel en bakpoeder. Mix of glad tot een glad beslag. Dit beslag is wel iets dikker dan klassiek pannenkoekenbeslag.
Heb je een poffertjespan, verhit deze dan en vet in met een beetje olie.Bak hierin de poffertjes mooi goudbruin langs beide kanten.
Heb je geen poffertjespan, giet het beslag dan in een spuitfles. Verhit een gewone pan of pannenkoekenpan met een scheutje olie en spuit toefjes van het beslag in de pan. Maak deze toefjes niet te groot aangezien de poffertjes nog ietwat zullen uitzetten en rijzen tijdens het bakken.
Serveer de poffertjes met nog wat extra yoghurt, vers fruit en giet er wat honing, maple syrup of agavesiroop over.Smakelijk